Реклама / Ads
2| 4373 |11.03.2015 НОВИНИ

Бащата на прегазената Краси: Не съм заплашвал Костадин Стоянов

.
Втори ден продължават разпитите по делото за трагедията в Крушевец. Красимир Кънев, баща на прегазената Красимира е категоричен, че никой не е посягал на обвиняймия Костадин Стоянов.
 
„Може да е имало закани, но не от моя страна, нито от мои роднини. Не мога да контролирам хората кой как ще реагира”, заявява Кънев пред "Фокус". Той допълва, че може да е имало закани, но не ги е чул.

Колегите на бившия граничен полицай са сред свидетелите днес по делото срещу него за катастрофата, при която загина 11-месечната Красимира.

Граничният полицай Костадин Стоянов е подсъдим по обвинение, че на 11 септември 2014 г. в созополското село Крушевец, на главния път за Бургас в пияно състояние и след употреба на канабис е изгубил управление над автомобила си. След което е навлязъл в насрещната лента и е предизвикал пътнотранспортно произшествие с намиращата се на тротоара детска количка като по непредпазливост е причинил смъртта на 11-месечното момиченце.

Според показанията на Галин Иванов, пряк началник на Стоянов катастрофата е станла в деня след като колеги са празнували 50-годишния юбилей на Иванов в кръчма в Малко Търново. За участниците в празненството е бил осигурен превоз за Бургас и отделно за желаещите да останат - място да преспят. Обвиняемият е останал да преспи в къща на свой колега. Иванов е посочил, че не са верни писанията в медиите, че е става въпрос за пиянски запой. Той и всички останали свидетели днес са посочили, че празненството е свършило между 00.00 и 01.00 часа. По негови впечатления, Стоянов е пиел чаша с вино розе, при вдигане на наздравица. Иванов е свидетелствал, че в деня на катастрофата е разговарял на два пъти със Стоянов, който при втория разговор му е казал, че в Крушевец са се събрали много хора, които са го заплашвали.

По време на делото вчера свидетели от селото са заявили, че са видели обвиняемият Стоянов да пие кисело мляко. Днес колегите му обясниха, че
са купил две кисели млека, тъй като си носили закуски от Малко Търново и искали да ги изпият с тях, но са категорични, че Стоянов не пил от млякото. Бащата на момиченцето Кънев е категоричен, че след като цялото село е видяло подсъдимия да пие кисело мляко, няма как това да е лъжа. Веднага след като приключи държавното обвинение родителите на момиченцето ще заведат граждански иск срещу Костадин Стоянов.

Делото се гледа втори ден от Бургаския окръжен съд. Съдебния състав е под председателството на съдия Събчо Събев, а Прокурор по делото е Димо Маджаров. Обвиняемият Костадин Стоянов отново е отказал всякакъв коментар пред медиите. Неговите показания за случилото се очаква да бъдат изслушани на утрешното заседание на съда.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5179 |04.02.2015 Бащата на сестрите Белнейски намерен мъртъв . 1| 4464 |27.01.2015 16 години затвор за бащата, пребил малката Пламена до смърт . 2| 7641 |26.01.2015 Бащата, пребил до смърт дъщеря си Пламена, на съд . 0| 4362 |21.01.2015 Дело за екстрадирането на бащата на изнасилвания Сашко се насрочва в Гърция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads