Реклама / Ads
16| 5843 |29.10.2012 НОВИНИ

Бащата на убития Мариян: Към Опиц изпитвам единствено съжаление

.
Йордан Опиц е осъден на 5 г. затвор
Бащата на 25-годишния Мариян Янчев, който бе застрелян от иконописеца Йордан Опиц, иска да застане лице в лице с убиеца на сина си. В първото си интервю пред медия Виктор Янчев твърди, че няма справедливост, а към Опиц изпитва единствено съжаление.
 

Владимир Миндов, пред чиито очи е извършено убийството на приятеля му, твърди, че двамата не са отивали да крадат в кооперацията на Опиц.
Говоря си със снимката му вече пет години, така започва разказа си бащата на Мариян Виктор, съобщава „Дарик”.

Той смята, че Йордан Опиц е нещастен човек: „Той си е ловец човек и го убива директно. Ако му е направил нещо, той обаче нищо не му е направил. Решил е, че трябва да убие без значение дали ще е сина ми. Той е решил, че трябва да го убие. За мен този човек е лош. Аз изпитвам към него съжаление, съжаление към човек, който е много долен и лош. Този човек е нещастен вътре в душата си. Никога не съм давал интервюта, това е първото, и знаете ли защо, защото виновният дава интервюта. Аз не знам да съм виновен. Моето дете го няма, има един убиец, който е тарикат и се прави на интересен".

Какво са правили Мариян и приятелят му Владимир в блока на Опиц през февруари 2007 година и как се стига до фаталния изстрел, разказва Владимир Миндов: „Минавахме през центъра и той искаше да отидем до негов познат. Попаднахме в една кооперация, в която не бяхме сигурни дали живее... Бяхме между стълбището, когато си тръгвахме и един млад човек ни попита кой търсим и видяхме, че пред блока има много хора, видях и мъж с пистолет... Мариян скочи през прозореца и човека с пистолета стреля по него, после ме хвана мен на пощенскта кутия, удари ме с пистолета в главата и каза: „Твоя приятел го убих, ще убия и тебе, наркомани... Добре, че не бях с пушката. Щях да ви направя на кайма".

Бащата на убития Мариян Виктор Янчев смята, че няма справедливост: „Когато излезе от затвора Йордан Опиц, аз ще го целуна първи".

Йордан Опиц е осъден на пет години затвор от Върховния касационен съд. Осъден е и да плати обезщетение на близките на Мариян, но те няма да получат такова. Причината е, че близо шест месеца след убийството Опиц е ипотекирал имуществото си.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5294 |23.10.2012 Бащата отвлякъл 3-те българчета от Белгия . 6| 6575 |01.10.2012 Бащата на Женя: Ще запаля сестра си като факел . 12| 5479 |25.09.2012 Бащата на Яна: Ако пуснат Чеци ще го убия! . 35| 9228 |12.09.2012 Шокиращи снимки на убития американски посланик

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads