Реклама / Ads
7| 5006 |21.10.2013 НОВИНИ

Бат’ Сали дарява 1500 спирали за ромското планиране

.
Депутатът от ДПС Александър Методиев
Той е похарчил за спиралите 4500 лв. – всяка една от 1500-те спирали струва по 30 лв. Вложил парите от двете заплати, които е изкарал за два месеца като народен представител.
 

Депутатът от ДПС Александър Методиев, по-известен като Бат‘ Сали, започва кампания за насърчаване на семейното планиране в ромските махали в България. Той е закупил 1500 спирали, които ще подари на ромски жени, за да ограничи броя на нежеланите бременности, съобщи БТВ.
 

„Никой няма право да ограничава и забранява раждаемостта, независимо дали е българска ромска или турска. Идеята се породи сред самите хора при моите обиколки в райони с компактно ромско население”, обясни Методиев в „Тази сутрин” по bTV.
 

Основен критерий за получаване на безплатна спирала е желанието на дамите. „Спиралите ще бъдат за жени, които имат желание да се предпазват от забременяване. Това е по желание, аз откликнах на тези сигнали, които ми подадоха нашите хора”, допълни депутатът от ДПС.
 

Александър Методиев обясни още, че контрацептивните средства се раздават предимно на нискоквалифицирани, необразовани и неграмотни майки. „Доста са срамежливи, защото някои не знаят какво са спиралите”, коментира Бат’ Сали.

Като баща на три дъщери и дядо на петима внуци, депутатът изрази мнение, че "образованите хора с отношение към бъдещето на децата" могат да си позволят да отглеждат по най-много три деца. Когато имат по пет или шест, те често "пълнят домовете за сираци".
 

Бат‘ Сали увери, че има уговорка с негови познати гинеколози, които да обяснят на ромските жени как действа спиралата и да ги убедят да си ги поставят, след като ги получат безплатно. Народният представител, встъпил в длъжност в края на месец юли, е похарчил за кампанията със спиралите 4500 лв. – всяка една от 1500-те спирали струва по 30 лв. Той твърди, че е вложил парите от двете заплати, които е изкарал за два месеца като народен представител. „На 55 години съм, нормално е да съм заделил някои финансови средства”, коментира той.

„Тепърва ще се появят вероятно и някои нередности – те ще получат безплатните спирали, но ще бъдат притеснени да си ги поставят, и това трябва да им го разясня. Аз съм го разяснявал и продължавам да разяснявам”, подчерта депутатът Бат’ Сали.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6059 |01.10.2013 БТВ опроверга слуховете, че и Ани Салич напуска . 22| 17912 |03.09.2013 Ново 20 в БТВ: Свалят Ани Салич от вечерни новини . 4| 9727 |30.08.2013 Изгоря поморийската дискотека Месалина . 2| 6780 |26.08.2013 Шок! Болен от цироза дарявал кръв

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads