Реклама / Ads
17| 6349 |15.04.2014 НОВИНИ

Бат’ Сали: Случаят „Лясковец” ще бледнее пред „Галиче”

.
Депутатът от ДПС Александър Методиев Източник: Булфото
Ще помоля лично Ценко Чоков да си подаде оставката като кмет на с. Галиче. Вярвам, че има доста нарушения от негова страна – ще искам проверки на НАП, МВР, данъчни инспектори, защото имам информация, че той не си плаща тока и водата на цеховете, които ползва за земеделие.
 

Това коментира депутатът от ДПС и ромски лидер Александър Методиев, по-известен като Бат’ Сали бред бТВ.

Миналата седмица ромите се заканиха, че няма повече да гласуват за Чоков. Александър Методиев обясни, че те никога не са били електорат на кмета, подкрепен от ГЕРБ. „Нашите хора досега, упражняван е натиск дори физически, карал е нашите хора с побоища да гласуват за него. Последно време синът му с негова благословия малтретира и съучениците си”, коментира депутатът.

„Вече съм народен представител, затова спряха да се страхуват. Предполагам, че тези хора имат симпатии към ДПС, но важното е, че един човек се е превърнал в дерибей в XXI век. Този човек не трябва да властва по този начин. Ако институциите не си вземат поука, вероятно случаят „Лясковец” ще бледнее пред случая „Галиче”, предупреди Бат‘ Сали.

Той твърди, че досега никой не е подавал сигнал срещу Ценко Чоков от страх. „В по-голямата част не гласува – затова има опит за сплашване на ромските избиратели. Той тероризира гражданите”, допълни още Александър Методиев като подчерта, че в Галиче няма нито една кражба, извършена от роми. Той отхвърли тезата, че това се дължи на суровите методи на кмета. „Досега никоя институция не се е задействала срещу него.”

По думите му, инциденти се случват през последните повече от 10 години и то не само в ромските семейства, а в цялото село.

„Страхът от него и сина му не позволява на хората да се оплачат. Ще сигнализирам да се провери голямото количество оръжия което притежава, ще сезирам г-н Йовчев да направи проверка за състоянието и законовите изисквания - никой не трябва да се разхожда с оръжие и да всява страх”, подчерта Методиев.

„Никой няма да изяви желание да бъде пребит преди избори – този човек вероятно пак със своите действия се опитва да всява страх преди изборите”, обясни депутатът, който обвърза събитията в Галиче с изборите на 25 май.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5791 |18.03.2014 А.Мерджанов: Ще искаме оставки за виновните по случая „Лясковец” . 4| 5485 |24.02.2014 Бат Сали: Цв. Кънчев е изпаднал в истерия . 32| 6276 |18.02.2014 Кр. Янков: Случаят със служителката на ДАТО е „ехо” от назначенията на Цветанов . 28| 5730 |04.02.2014 Бат Сали: Няма демокрация в страната ни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads