Реклама / Ads
20| 12738 |19.07.2013 НОВИНИ

Бат‘ Сали стана депутат

.
Александър Методиев
Александър Методиев, известен като Бат‘ Сали в ромската махала на Самоков, положи клетва като народен представител в началото на днешното заседание. Той зае депутатското място на Емил Иванов, който преди седмица беше назначен за областен управител на Софийска област, а в сряда напусна парламента.
 

Срещу назначението на Емил Иванов, който призна, че е бил част от силовата групировка ВИС2, но не се е занимавал със силово застраховане, а просто със застраховане, имаше вълна от възмущение.

Александър Методиев е втори в листата на ДПС за София-област. Преди дни името на Методиев беше замесено в скандал с организиране на паралелно нелегално енерго и събиране на пари за сметки на ток в ромската махала в Самоков, известна като "Седми квартал", които никога не стигали до ЧЕЗ. Незаконната мрежа е от над десет години и около десет хиляди роми в махалата са нелегално свързани към електрическата мрежа без електромери, показа разследване на "Нова телевизия".

Според схемата  ромите плащали тока на доверени хора на Александър Методиев-Сали. Една от причините за тези нерегламентирани плащания е, че къщите са незаконни, нямат Акт 16 и няма възможност за откриване на партида и така се стига до безразборно потребление.

Прокуратурата проверява и устен сигнал, според който Методиев и местният шеф на ЧЕЗ имали договорености за наем на два предоставени трафопоста, които да захранват 400 домакинства в махалата срещу 20 лв. на месец, което възлизало на осем хиляди лева на месец.

Методиев е бивш футболист на "Рилски Спортист", после на "Беласица", след това възпитаник на НСА, зам.-председател на общинския съвет и втори мандат общински съветник, бил е зам.-председател на партията Цветелин Кънчев "Евророма". През годините той е бил кандидат и за БСП, и за ДПС, но на изборите на 12 май, дори и с най-слаб резултат, гласовете в негова подкрепа помогнаха на ДПС да спечели мандат в София-област, показа разследване на "Капитал".

В надпреварата за миналия парламентът Сали участваше от листата на "Коалиция за България", на четвърто място, но не влезе. При последните избори за местна власт (октомври 2011 г.) Александър Методиев беше замесен в схема за купуване на гласове. Сали стана известен и с побоя над футболния съдия от Сливница Марио Спасов.

В редиците на БСП обаче има настроения срещу назначението на Иванов и замяната му от Методиев. Тримата депутати от София - област Корнелия Нинова, Кирил Добрев и Александър Паунов са най-остри и заради декларациите на 22-те общински структури на БСП в областта срещу Емил Иванов и Александър Методиев. Двамата станаха герои на протестите в последните дни. "Бат Сали - министър на енергетиката" и "Само той може да оправи енергетиката с 20 лв. за ток", скандираха протестиращи пред парламента.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 66| 5784 |18.07.2013 Фидосова хвърли оставка като депутат . 10| 5190 |18.07.2013 Екс шефът на СДВР стана кмет на район Витоша . 12| 11613 |18.07.2013 Петър Кънев: 30–40 хил. семейства са в опасност да останат без дом . 6| 4507 |18.07.2013 Мистерия: депутатите не избират шеф на ДАНС като първа точка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads