Реклама / Ads
10| 9032 |02.09.2019 НОВИНИ

Бъзиците продължават! Възмутени организират изпит по испански на Пламен Георгиев

.
Пламен Георгиев Източник: БГНЕС
Бъзиците продължават! Възмутени граждани организират изпит по испански език на доскорошния шеф на КПКОНПИ и бъдещ консул във Валенсия Пламен Георгиев. Както Фрог съобщи правителството му предложило 4 задгранични дестинации за работа, но той избрал Валенсия, защото тъщата живеела в Испания.
 

15 септември, 2019 година ще бъде ден за проверовъчен изпит по испански език на бившия директор на КПКОНПИ и понастоящем почетен консул на България във Валенсия - Пламен Георгиев“, пише в покана за събитие, организирано във фейсбук, което е събрало стотици поребители на социалната мрежа.

 

За място на импровизирания изпит е посочен адресът на Министерството на образованието и науката (МОН) в София.

 

Организаторите на събитието припомнят, че през август Пламен Георгиев е предложен за консул на България във Валенсия, но всъщност е декларирал в своята автобиография пред парламента, че владее испански език на начално ниво (А2), което предизвика възмущение в медиите и обществото.

 

Впоследствие е разпространена информация, че всъщност Пламен Георгиев е изкарал курс по испански език и го владее добре. Но преди дни стана известно, че за въпросния курс е платил 300 лв. на фирма "Никанор" ООД, докато е бил началник на КПКОНПИ, и то с държавни пари чрез обществена поръчка, пишат още организаторите.

 

„По-любопитното обаче е, че година след като е завършил курса с Отличен 6+ (на ниво B1), Пламен Георгиев е декларирал именно в автобиографията си, че владее испански начално ниво (А2). С други думи, се е подценил“, твърдят оттам. И още:

„Ситуацията е много сложна и заплетена и изглежда, че Пламен Георгиев е загубил увереността си, че владее перфектен испански. В тази връзка е редно да се проведе входно ниво или контролно по испански език на Георгиев, за да бъде установено дали всъщност Пламен владее езика на държавата, в която отива, за което трябва да е горд, или пък са го излъгали от фирмата и са му взели парите?!

В случай че Пламен се провали и бъде скъсан на входното ниво, по време на събитието ще се събират по 2 лв. от всеки, за да върнем на Пламен парите, които е платил за този измамен курс. Единственото условие е след това той да си върне и сегашната позиция.“

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 5865 |21.10.2018 Издевателствата продължават! Роми зверски пребиха и ограбиха дядо в плевенско . 6| 7046 |31.08.2018 Абсурдите продължават! Следствието дало становище преди месеци, че пътят-убиец край Своге е перфектен . 1| 4393 |10.12.2017 Жителите на Бисер възмутени от неправдата –едни получили дом, други-не . 3| 8013 |19.09.2016 ДСБ са възмутени от отказа да се разследва корупцията по върховете на властта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads