Реклама / Ads
0| 5417 |30.03.2016 НОВИНИ

BBC пише за Динко - бдителният ”ловец” на мигранти

.
Динко Вълев
Български търговец на автобусни резервни части стана национална знаменитост, след като започна да патрулира по турската граница „на лов“ за мигранти, пише BBC. Мнозина българи приветстваха неговата бдителна инициатива, макар други да са дълбоко обезпокоени.
 
„България се нуждае от хора като мен, достойни българи, желаещи да защитават родината си“, казва Динко Вълев в родния си Ямбол, на 50 км от границата на България с Турция.

29-годишният Вълев е мускулест полупрофесионален борец с обръсната глава и безцеремонен вид. В ляво на гърдите има татуиран кръст с размерите на голяма пържола.

Той стана известен за една нощ миналия месец, след като национална телевизия го определи като „супергерой“ и подробно разказа за сблъсъка му с група сирийци край границата, докато карал своето АТВ.

Водещият възхвали Велев за покоряването на група от 12 сирийски мъже, три жени и дете с голи ръце, отбелязва BBC и добавя, че тези хора били снимани с мобилен телефон от човек от компанията на Вълев, легнали на земята, докато дойде полицията.

По-нататък BBC цитира говорителя на Гранична полиция Лора Любенова да казва, че властите приветстват информацията от гражданите за криминална дейност, включително незаконно преминаване на границата, но подчертава, че само полицията има правото да задържа и арестува хора.

На 25 март полицията в Бургас разпита Динко Вълев във връзка с прокурорско постановление за извършени от него граждански арести на мигранти в Странджа.

"Очаквам всички, които се чувстват истински българи, на които им пука дали мигранти или терористи влизат у нас, да ме подкрепят", заяви той.

"Ако ми се случи същата ситуация, ще реагирам по абсолютно същия начин. Не ми пука от Хелзинкския комитет, не ми пука от никой. Аз съм си в България, моята родина, имам право да се разкарвам където си искам, нападнат ли ме и аз нападам", категоричен бе след разпита Вълев пред журналисти.

Доброволни отряди по границата ще има, каза той. Представител на местната власт също заговори за доброволни отряди по границата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5382 |29.03.2016 Б. Димитров: Ислямът да се пердаши по Динковски в световен мащаб . 0| 7177 |27.03.2016 Таско Ерменков: Борисов е започнал да пише научно-фантастични романи . 0| 4675 |25.03.2016 Протест в защита на „ловеца на бежанци” Динко Вълев . 0| 4598 |25.03.2016 Граждани отиват на границата след разпита на Динко

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads