Реклама / Ads
1| 4089 |29.03.2020 НОВИНИ

Бебе с коронавирус почина в САЩ

.
Бебе с коронавирус почина в Съединените щати. Това съобщи БГНЕС, позовавайки се на информация от властите на щата Илинойс.
 

За болестта се твърди, че в много редки случаи засяга децата и смъртните случаи сред младите хора са рядкост. "Днес имам ужасно тъжна информация, която трябва да съобщя. Сред смъртните случаи през последните 24 часа имаше държавен служител и много малко дете", заяви губернаторът на пресконференция.

"Знам колко е трудна за приемане тази новина, особено когато става въпрос за съвсем малко дете", добави той.

 

Министерството на здравеопазването в Илинойс уточни, че детето е по-малко от година, без да уточнява дали страда от други патологии.

 

САЩ се превърна тази седмица в страната в света, регистрирала най-голям брой случаи на заразяване с коронавирус. Близо 120 000 души са заразени, а близо 2 000 починаха.

 

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви днес, че в крайна сметка се отказва от поставяне под карантина на целия щат Ню Йорк, на щата Ню Джърси и на щата Кънектикът, предадоха световните агенции. Той спомена за такава възможност вчера, предаде БТА.

 

Сега държавният глава заяви, че подобна мярка не е необходима и че е поискал от Центровете за контрол и превенция на заболяванията да разпространят "твърдо" становище, разубеждаващо придвижванията с цел влизане или излизане от тези щати, но без да се затварят техните граници.

 

Тръмп е стигнал до извода да не налага всеобща карантина за трите щата след консултации със специалисти в Белия дом по борбата с коронавируса и със щатските губернатори.


Същевременно американският вицепрезидент Майк Пенс, оглавяващ действията на американската администрация за борба с коронавируса, заяви, че ще посъветва президента дали да "отвори отново" американската икономика следващата седмица, предаде Ройтерс. Той допълни, че в крайна сметка Тръмп ще е този, който ще вземе решението. Пенс поясни, че препоръката му ще се основава на данни и на съвети на учените.

 

Междувременно заради пандемията от коронавируса организаторите на международния автомобилен салон в Детройт обявиха, че тази година той няма да се проведе. Салонът трябваше да протече от 13 до 20 юни. Сега той ще се проведе през юни догодина.

 

Същевременно в щата Калифорния Националната оръжейна асоциация подаде иск срещу местните власти заради затварянето на оръжейни магазини в окръг Лос Анджелис, сметнати за магазини, които не са осъществено значение, предаде ДПА.

Заради епидемията от коронавируса властите на Калифорния разпоредиха на жителите да си стоят у дома и да бъдат затворени магазини, които не предлагат стоки от съществена необходимост.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5825 |29.03.2020 Проф. Радостина Александрова: Коронавирусът може да бъде инактивиран със сапун и вода . 0| 3837 |29.03.2020 338 са регистрираните заболели с коронавирус у нас, 7 са новите положителни проби . 2| 4582 |28.03.2020 Седем са вече починалите от коронавирус у нас . 44| 6477 |28.03.2020 Мутафчийски: 331 са с коронавирус у нас, шест са жертвите вече, няма плато, няма и пик

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads