Реклама / Ads
10| 7885 |09.02.2013 НОВИНИ

Белезници за кмета на Павел баня и мъжа на заместничката му

.
Павел баня
Кметът на Павел баня Станимир Радевски завърши седмицата с белезници на ръцете. Арестът е станал след акция на НСБОП. От общината отказват да коментират причините за задържането. Общинари обечи говорят за големи далавери и закононарушения с обществени поръчки.
 
Заедно с кмета към ареста е подкаран и концесионерът на плажа в града Пеньо Паунов, който е съпруг на зам.-кмета на градчето, Милена Паунова.

Първоначалната информация сочи, че арестите са заради икономически престъпления.

Станимир Радевски е трети мандат кмет на Павел баня като независим кандидат.

Съмненията за далавери в Павел баня не са от вчера

През март 2009 г. общинските съветници на Павел баня викаха ДАНС да провери кмета Радевски. Той бил нарушил грубо Закона за обществени поръчки.

Според градоначалника обаче всичко е с цел опетняване на името му. Радевски обясни, че в дъното бил скандал на лична основа между него и съветника от ДПС Радостин Миланов.

Решението за викането на ДАНС е било взето с 13 гласа "за" от съветниците от БСП, ДПС и ГЕРБ и един независим.

През август същата година е задържан общинският съветник от ДПС в Павел баня Иса Бесоолу. Повдигнато му е обвинение за съучастие на общинската служителка Илияна Кавръкова, която преди два дни беше задържана за длъжностно присвояване на 28 хил. лева от общинската каса.

Йорданка Енева, зам.-кмет на община Павел Баня съобщи, че средствата са били парична гаранция за изпълнението на обекти по Закона за обществените поръчки, които е трябвало да бъдат върнати на фирмите.

Обектите са изграждане на подпорна стена, укрепване на мост и почистване на корито на река в селата Осетеново и Александрово. Парите се съхранявали в касата в общината, която се пази от СОТ и има специален код. При акцията на ГДБОП парите не били открити там, а арестуваната служителка заявила, че ги е предала за съхранение на свой приятел.

Оказва се, че това е известният в Павел Баня бизнесмен Иса Бесоолу. Той се занимава с дърводобив, има транспортна фирма и бензиностанции. Бесоолу беше в листата на ДПС за последните парламентарни избори.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 8013 |03.12.2012 Янев громи кмета на Хаджидимово за хотел до манастир . 10| 9667 |15.10.2012 Свалиха белезниците на Сумиста, за да си води бележки в съда . 31| 11612 |09.10.2012 Павел Найденов: Ще излязат нови неща за убийството на Илия Павлов! . 1| 5891 |23.09.2012 Катуница година след гибелта на Ангел и Павел: Няма да забравим!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads