Реклама / Ads
27| 5038 |21.12.2011 НОВИНИ

Бензиностанциите редом до МВР в битката с пироманите

.
Цветан Цветанов Източник: източник
Ние сме се обърнали за съдействие към бензиностанциите да подават информация, свързана с лица, които пълнят бутилки с горивни материали. Това заяви вътрешният министър Цветан Цветанов след изслушването му във вътрешната парламентарна комисия.
 

  

По думите му това са част от допълнителните мерки, които МВР предприема, за да ограничи палежите.

 

Не бих могъл да кажа, че всеки който си сипе в туба ще бъде потенциалният подпалвач, поясни още вътрешният министър и призова да не създаваме допълнителна психоза в обществото.

 

От думите му стана ясно, че е засилено полицейското присъствие в търсене на подпалвачите и апелира към гражданите да бъдат по-бдителни.

 

Според Цветанов някои от палежите са чисто криминални. Такъв е днешният палеж в столичния квартал „Дружба", където е запалена S-класата на 24-годишен безработен.

Работим по всички случаи, увери министър Цветанов. Колегите анализират информацията ежедневно и действително се полагат максимални усилия и се осигурява допълнителен ресурс, за да може гражданите да са спокойни, изтъкна вътрешният министър.

 

Всеки случай е строго индивидуален, каза още той. Работи се по различни версии - от организирани престъпни групи за палежи до самосиндикални инициативи.

 

Ексвътрешният министър Михаил Миков се пошегува, че в издирването на подпалвачите трябва да се включат бензиностанциите не само в София, но и тези по Ботевградско шосе и АМ Тракия, както и магазините за боя трябва да докладват за купуването на ацетон.

 

Все още няма пълна картина, всичко е разпокъсано на база отделни казуси, каза червеният депутат, който е един от инициаторите за явяването на Цветанов пред вътрешната комисия. Според него в началото на палежите МВР не е реагирало своевременно.

 

Днес Цветанов обобщил ситуацията с думите, че става въпрос за „концентрация в къс времеви отрязък".

 

БСП обаче ще следи действията на МВР. Според Миков освен концентрация във времето има и концентрация и в пространството. Повишената концентрация трябва да има своите причини, изтъкна още той.

 

В същото време Миков призна сериозните усилия на професионалното ръководство на МВР да се справи с палежите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 48| 5626 |22.11.2011 Велчев призна, че губят битката с корупцията . 0| 5135 |02.10.2011 Един актьор в битката за София . 12| 5108 |01.09.2011 В. Танов: Битката с корупцията е моя кауза . 14| 6320 |16.08.2011 Кольо Парамов влиза в битката за кмет на София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads