Реклама / Ads
30| 5582 |03.09.2012 НОВИНИ

Бербо пак би дузпата на националния отбор

.
Димитър Бербатов
Димитър Бербатов няма да се връща в националния отбор, потвърди сам той на нарочна пресконференция. Футболистът коментира и трансфера си и обясни, че е избрал английския Фулъм по вътрешно убеждение и заради мениджъра на тима Мартин Йол, негов треньор и в Тотнъм.
 

Нещата не са винаги толкова прости, колкото изглеждат. Любослав Пенев като треньор на България направи всичко възможно, за да се видим, да говорим. Видяхме се като приятели и хора. Човекът, единствен от всички, ме желаеше в отбора си. Говорихме, обсъждахме, надълго и нашироко. Снощи се видяхме отново. Ако беше треньор на клубен отбор, с удоволствие бих играл под негово ръководство, разказа Бербатов.

Изборът, който съм направил и преди, си остава. Две години са доста дълъг период, в който не съм бил в отбора, имам определени навици. Някак си не се връзват нещата, времето ми отминава. Време е да търсите някой друг, за който да се пише за него, за изявите му извън и на терена. Надявам се да го намерите, категоричен беше
Бербатов.

Той избрал да продължи кариерата си във Фулъм по вътрешно убеждение. При избора му натежал и фактът, че треньор на Фулъм е Мартин Йол, с когото Бербо работел и в Тотнъм. 
Агентът на Бербатов, Емил Данчев пък разкри, че той бил искан и от клубове на Германия и Турция. Общо 12 отбора проявили конкретен интерес към Бербатов. Емил Данчев каза, че преди да предпочете трансфера във Фулъм, към играча е имало интерес от общо 12 отбора от най-силните европейски първенства. Три били клубовете от Германия, три от Англия, три от Италия и три от Турция. По една или друга причина в края списъкът бил съкратен до Ювентус, Фиорентина и Фулъм, а впоследствие Митко избрал да играе в лондонски клуб". Фиорентина била доста агресивна в стремежа си да вземе Митко. Работили 7-8 дни върху условията и стигнали до почти пълно договаряне. Но това е моята част от работата, аз създавам вариантите, а клиентът ми прави своя избор. Митко избра Фулъм и това е, обобщи Данчев.

Бербатов заяви още, че подкрепя Христо Стоичков в намерението му да помогне на ЦСКА.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6266 |30.08.2012 Неочакван обрат: К. Плачи е националният селекционер по волейбол . 5| 6272 |23.05.2012 Бербо отива в Малага или в Галатасарай? . 13| 5392 |10.07.2011 Бербатов остава в „Манчестър Юнайтед”, Д. Пенев го иска в националния . 14| 7426 |06.05.2011 Майката на Бербо е кандидат за общински съветник

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads