Реклама / Ads
3| 5783 |09.07.2012 НОВИНИ

„Берета трейдинг“ - виновник за взривовете край Сливен

.
Виновник за трагедията в завода за утилизация на боеприпаси била фирмата собственик. След комплектоването на всички доказателства от разследването в най-бързи срокове ще бъде изготвен обвинителният акт.
 

До две седмици приключва разследването за взривовете край "Петолъчката", казва за BNews директорът на Националното следствие и заместник-главен прокурор Бойко Найденов. Той уточни, че разследващите очакват медицинските заключения за смъртта на тримата загинали в цеховете на "Берета Трейдинг" да бъдат завършени.

Виновен за трагедията в завода за утилизация на боеприпаси е фирмата собственик, пише още BNews. Заместникът на Велчев смята, че след комплектоването на всички доказателства от разследването в най-бързи срокове ще бъде изготвен обвинителният акт и след това той ще бъде внесен в съда.

Припомняме, че складовете с боеприпаси гърмнаха в района на Петолъчката до основния път Бургас-София, недалеч от бъдещото трасе на магистрала "Тракия", а взривът отне живота на трима работника. Ударната вълна изпочупи стъклата на десетки къщи и унищожи земеделската продукция в района. Все още продължава разчистването на околностите от боеприпаси.

Собственикът на "Берета Трейдинг" Десислав Делев по-късно призна, че в складовете е имало различни боеприпаси от тези, които били по договора с Министерството на отбраната. Те обаче били пристигнали в базата, опаковани съвсем като боеприпасите, за които фирмата била оторизирана да обезврежда.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5248 |18.06.2012 Договорът с „Берета Трейдинг“ ще се прекрати . 13| 5405 |26.10.2011 Катастрофа с автомобил на НСО; виновник е другият водач . 2| 5286 |09.09.2010 Борисов върна оставката на шефа на НСИ, ВМРО иска виновника

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads