Реклама / Ads
12| 5776 |13.06.2010 НОВИНИ

Берлускони: Бях адвокат в ЕС, за да върна България в "голямото семейство" на Европа

.
Плакат с надпис „Берлускони президент на ЕС” посрещна министър-председателя на Италия Силвио Берлускони на столичния площад „Гарибалди”, където с рожденика Бойко Борисов откриха паметник на италианския национален герой Джузепе Гарибалди. "Да живее България, да живее Италия!", бяха заключителните думи на Берлускони.
 

В кратката си реч на площад "Гарибалди" италианският премиер благодари на страната ни за отличните отношения, които двете държави поддържат във всяка една област. Той не пропусна да напомни, че е бил сред най-големите лобисти за това България да влезе в ЕС и отново да се върне в "голямото семейство", където й е мястото. Той обясни, че от идеала за създаване на една държава Гарибалди е дал път на един народ. „Италия, за да стане нация, трябваше да стане независима. В този подвиг помогнаха и 30 души от България. Всички сме щастливи, че паметникът се намира в центъра на София. Това свидетелства за приятелство и близост, за блестящо сътрудничество в икономически, културен и политически план. Позволете ми да кажа, че бях адвокат на България като настоявах страната ви да се завърне в европейското семейство”, каза италианският премиер. Той обясни, че отношенията между двете страни са прекрасни. Берлускони пожела на италианските фирми у нас да постигнат успех, а на българските граждани – да постигнат мечтите си. „Да живее България! Да живее Италия!”, заключи Берлускони.

Българският министър-председател Бойко Борисов, който днес празнува 51-годишния си рожден ден, подчерта, че паметникът на Гарибалди е поставен на едно от най-централните места в столицата, както преди няколко семици монумент на Иван Вазов беше монтиран в Рим. На церемонията присъстваха още министри, заместник-министри, председателят на Народното събрание Цецка Цачева и много граждани. След официалната част двамата премиери се снимаха с всички желаещи, които присъстваха на откриването днес.

Това е третото посещение на италианския премиер Силвио Берлускони в България. На 18 април 2002 г. италианският министър-председател Силвио Берлускони пристига у нас на еднодневно официално посещение по покана на тогавашния премиер - Симеон Сакскобургготски. Берлускони е придружаван от бизнес-делегация от 120 души.

На 15 октомври 2009 г италианският министър-председател Силвио Берлускони отново посещава България. Той пристига у нас по покана на премиера Бойко Борисов. Двамата се срещат на четири очи, а след това разговорите продължават на пленарно заседание, в което участват членовете на официалните делегации. Програмата на Берлускони включва и среща с представители на Асоциацията на италианските бизнесмени.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4853 |10.06.2010 Липсващ адвокат отложи делото САПАРД . 1| 5199 |04.06.2010 Зaпорираха имуществото на адвокат и прокурор . 0| 5433 |28.05.2010 Взривиха колата на адвоката на Коце Маца . 1| 7415 |17.05.2010 Адвокат на Дамбовеца: Клиентът ми ще се пали от напрежение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads