Реклама / Ads
0| 5393 |25.07.2009 НОВИНИ

Берлускони пак сгазил лука

.
Този път го громят за укриване на безценни паметници на културата
 

Нападките срещу италианския премиер Силвио Берлускони получиха нов развой. Още неизстинала жегата от коментарите заради публикуваните в „Еспресо” пикантни телефонни разговори между министър-председателя и Патриция Д`Адарио, разкрила похожденията си с него на прословутата вила в Сардиния, наяве излезе още един компрометиращ запис.

На него се чува мъжки глас, много сходен с гласа на Берлускони, който се хвали със забележителностите на вилата си в Сардиния. "Открихме там 30 финикийски погребални могили, на възраст около 300 г. пр. Хр." Съобщението изскача в разговор с жена, за която пресата допуска, че е същата Патриция Д`Адарио, нашумяла с откровения за похожденията си в премиерската спалня.

От департамента по културата в Сардиния отричат някой от фамилията Берлускони да е заявил за безценните находки, както разпорежда законът за паметниците на културата в Италия.

Представители на опозицията незабавно настояха за проверка на твърденията от записа. Според депутата Андреа Маркучи, ако хвалбите отговарят на истината, поведението на премиера е недопустимо.

Археолози смятат, че откриването на толкова ценни и стари финикийски погребения на остров Сардиния не бива да предизвиква удивление. Древните финикийци били умели мореплаватели и имали свои колонии по цялото Средиземноморие. Изходната им били няколко финикийски градове-държави на територията на днешен Ливан.

Италианското законодателство предвижда строги санкции за укривателите на археологически ценности и паметници на културата. В случай, че Берлускони се е оказал в положението на закононарушител, това ще е поредната черна точка в публичвата му биография.

Освен злепоставящите го секс-скандали, срещу него има две дела за корупция, прекратени със специален закон, приет след като Берлускони успя да си върне премиерското кресло и да изпрати левицата н опозиция.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 6012 |20.06.2009 Пикантна изповед на ухо за щерката на Д. Павлова прави Берлускони на Станишев . 5| 5362 |16.06.2009 Патентоваха луканката в Европейския съюз . 12| 6555 |09.06.2009 Заради боклука Брюксел ни спира парите . 1| 4791 |09.06.2009 Конституционният съд решава спора с боклука

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads