Реклама / Ads
4| 4969 |15.10.2009 НОВИНИ

Берлускони при Бойко

.
Снимка Министерски съвет
Наситена е програмата на двамата премиери насред блокирана София.
 

Италианският премиер Силвио Берлускони пристига днес на официално посещение у нас по покана на българския си колега Бойко Борисов. Тържественото посрещане е на площад “Св. Александър Невски”, където двамата премиери ще приемат почетния караул и ще положат венец пред паметника на Незнайния воин.

Веднага след церемонията започват разговорите “на четири очи” в кабинета на Борисов. Разговорите им ще продължат и на пленарното заседание, в което ще участват членовете на официалните делегации.

В програмата на Берлускони е предвидена и среща с президента Георги Първанов
. Италианският правителствен ръководител ще бъде удостоен с орден “Стара планина” с лента.

Програмата на италианския министър-председател включва и среща с представители на Асоциацията на италианските бизнесмени. От българска страна на нея ще присъства министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.

На церемония в италианското посолство министър-председателят Борисов ще бъде награден с Орден за заслуги на Италианската република. Двамата премиери ще валидират пощенска марка по повод 130 г. от установяване на дипломатическите отношения между България и Италия. Посещението на Силвио Берлускони у нас ще завърши с официална вечеря в чест на италианския гост и неговия екип, дадена от Премиера Борисов.

Берлускони пристига у нас само седмица след като Конституционният съд на Италия анулира закона, който му дава имунитет срещу съдебно преследване
, докато е на премиерския пост. Решението на конституционните съдии отваря пътя за подновяването на няколко разследвания срещу министър-председателя.

Промени в движението се налагат в София по повод официалната визита на Берлускони. Забранява се влизането в двете посоки, престоя и паркирането на коли по бул. “Цар Освободител“ между бул. “Васил Левски“ и ул. “Г. С. Раковски“.
От 8.00 до 16.30 часа се забраняват престоя и паркирането на ул. “Оборище“ между ул. “Г. С. Раковски“ и ул. “11-и август“ и ще бъде закрит базарът за художествени произведения. Забраняват се и престоя и паркирането в западната част на пл. “Народно събрание“ между бул. “Цар Освободител“ и ул. “Цар Иван Шишман“. От 8.00 ч. “до отпадане на необходимостта“ се забраняват престоят и паркирането и по ул. “Московска“ между ул. “Г. Бенковски“ и британското посолство, както и на пл. “Николай Гяуров“. От 15.00 до 16.30 ч. се забранява влизането на превозни средства по ул. “Оборище“ между ул. “Г. С. Раковски“ и ул. “11-и август“.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5385 |02.10.2009 Колко от Бойко има в теб? . 10| 11669 |24.09.2009 Бойко Борисов: Пипнеш полицай – в затвора . 3| 4484 |18.09.2009 Силвио Берлускони пристига на 15-ти октомври . 8| 4684 |14.09.2009 Бойко Борисов: Националните интереси над партийните

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads