Реклама / Ads
20| 5837 |23.02.2013 НОВИНИ

П. Берон: Не съм откраднал и едно копче!

.
За времето когато бях заместник-председател на Народното събрание, а също така и председател на СДС, не съм откраднал нищо. Не съм взел и една стотинка, едно копче, изригна Петър Берон.
 

Емоционалното му изказване беше в отговор на въпрос относно досието, което бившият президент Жельо Желев извади навремето. изригна в студиото на БТВ Петър Берон след въпрос

“Няма никакво досие! Това е лъжа на Жельо Митев Желев, защото е мръсник и лъжец”, побесня Петър Берон в студиото на bTV, където беше поканен заедно с други участници на кръглата маса преди 23 години.

Петко Симеонов допълни, че самият той също не е забогатял от участието си в политиката. “Живея в панелния апартамент, в който ме завари промяната, нямам автомобил и с едната пенсия, която получавам, помагам и на четирите си дъщери”, каза Симеонов.

Според Александър Каракачанов хората не трябва да протестират за общи приказки, или за нова конституция, а да искат нови законопроекти. Защото конституцията в момента си я има, но тя била суспендирана, не се изпълнявала.

В отговор на въпроса кой забогатя от прехода, Каракачанов показа книга за кредитните милионери в България от годините на прехода. Според него описаните там хора са взели 2 милиарда в джобовете си и сега същите си купуват депутати, а Иван Костов ги прикрил. “Преди него ги прикри Жан Виденов, а след това и царят”, коментира проф. Кръстьо Петков. Според автора на видео записа с култовата реплика „Да идват танковете” Евгений Михайлов, сега покрай планирания утре най-голям протест, се подготвя подмяна на темата на деня – изборът на патриарх.

Берон се върна на темата за кражбите на прехода с думите, че всъщност не са откраднати 2 милиарда, а над 30 милиарда, колкото са активите на приватизираните предприятия. “Два милиарда влязоха от приватизацията, а другите къде са? Или са откраднати, или са унищожени и изнесени”, коментира той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 8616 |22.02.2013 Янев изчисли-125 депутати за РЗС и ГЕРБ заедно . 9| 5054 |01.02.2013 Последно: Добре дошли сме в Англия . 29| 4897 |09.01.2013 Нейков: Ниска минимална заплата-голяма бедност . 19| 6497 |04.01.2013 Румен Драганов: Редно е президентът да се извини

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads