Реклама / Ads
6| 5414 |10.11.2018 НОВИНИ

Без пенсионери в държавната администрация от 2019

.
Според Менда Стоянова, освободените от държавна служба пенсионери, биха могли да се реализират успешно в частния бизнес.
Над 1650 пенсионери, които в момента работят в държавната администрация ще останат без работа от Нова година. В преходните и заключителни разпоредби на Закона за държавния бюджет за догодина е включен текст, според който пенсионери няма да могат да са на държавен пост.
 

Фрог нюз първи информира, че Информационните и комуникационните системи на МВР са застрашени от блокиране заради текста в Закона за бюджета на държавата.

 

„Най-много ще бъде засегната системата - дирекция КИС, която поддържа системата на гранична полиция, системата КПП, другите системи 90 на сто от тези служители ще бъдат засегнати от тази реформа и работата там ще спре”, Илия Хрисимов, заместник-председател на СФСМВР, съобщава днес бТВ.

 

От началото на месеца за 13 вакантни места в системата са обявени конкурси.

„Пускат се разни митове и легенди, че там 90% са пенсионери, имаме достатъчно добри специалисти и считам, че ще намерим такива, които ще  заместят хората в компютърните ни отдели”, посочва Стефан Балабанов, заместник-министърът на вътрешните работи.

 

„Определено ще има известни затруднения, но ако има такъв закон, говорим само за МВР, те са 250. Те работят по трудови отношения по Закона за държавния служител, това не засяга  служителите, които работят по закона за МВР – полицаи, пожарникари, тях промяна не ги засяга”, пояснява вътрешният министър Младен Маринов.

 

Според Менда Стоянова, освободените от държавна служба пенсионери, биха могли да се реализират успешно в частния бизнес.

 

 „Това са хора, които получава пенсия от бюджета на държавата и отново получават заплата от бюджета на държавата, те заемат по-високи позиции, за които има много млади хора, които трябва да бъдат стимулирани да работят в държавната система”, заяви Менда Стоянова, председателят на бюджетната комисия в НС.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3935 |04.11.2018 Министър Маринов: 250 пенсионери в МВР ще напуснат по Закона за бюджета . 1| 7223 |01.11.2018 Дават по 40 лв. на най-бедните пенсионери за Коледа . 0| 4002 |31.10.2018 Държавната администрация спира да използва хартия . 6| 6255 |30.10.2018 Симеон Иванов пред Фрог: В държавната администрация се разиграва романа „Вертеп“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads