Реклама / Ads
11| 4812 |18.01.2015 НОВИНИ

Безлов: Съдебната система е неконтролируема и не иска реформи

.
Тихомир Безлов
Три са големите събития на седмицата. Първото е посещението на Джон Кери, при което стана ясно, че енергийната диверсификация на страната ни е особено важна за региона.
 
Другата важна тема е „уличната прокуратура”. Не е възможно да правиш съдебна реформа, ако нямаш реформа на МВР. Основните играчи в сигурността са на върха на това правителство, коментира по НТВ Мария Капон от Коалиция „Десните”.


Не мисля, че МВР е по-лош остров от останалите. Съгласен съм, че ако правиме класация, най-нереформираната част е съдебната система. Сравняваме се с Румъния и други европейски страни, а там има някакво индиректно влияние върху съдебната система през политиката. В момента тази свръхвлиятелност у нас достига своя връх. Тук никой не може да влияе на съдебната система. Тя може да прави каквото си поиска. Няма друг ресурс, който да не се преразпределя през съдебната система, заяви от своя страна Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията.


За реформа в съдебната система се обяви и Борис Станимиров от Реформаторския блок. България няма правосъдието, което трябва да има една държава, част от западния блок и от Европа. Крайно време е да се реформира съдебната система, добави Борис Станимиров.


Относно реформите в БДЖ и протестите в страната срещу закриването на определени линии Капон каза, че ние не сме опитни зайчета. Трябва да имаш екшън план и през бюджет какво трябва да се случи и за излезеш с цифри. Това не е реформа – в момента да махнеш нещо и да не кажеш какви са алтернативите.


Решението не е просто да се върнат влаковете и нещата да си останат както са били. Решението е да се върнат тези влакове, докато се изработи по-дългосрочна и дебатирана стратегия за развитие на железопътния транспорт, каквато в момента няма. Железопътният транспорт е приоритет в цяла Европа, а в България е оставен на доизживяване, коментира Борис Станимиров от Реформаторския блок.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4134 |16.01.2015 Безлов: Липсва информация за убийствата, затова се спекулира . 17| 6751 |15.01.2015 Адв. Екимджиев пред Фрог: Борисов бламира съдебната реформа . 3| 4380 |14.01.2015 Т. Безлов: Много големи полицейски акции са били проваляни . 15| 4459 |14.01.2015 Ако Цветанов е флагман на съдебната реформа , ще е кьорфишек

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads