Реклама / Ads
3| 9227 |17.04.2012 НОВИНИ

Безнадеждно болна задигнала мощите на Кръстителя?

.
Благословените мощи на Йоан Кръстител
Жена, страдаща от неизлечимо заболяване, е задигнала мощите на свети Йоан Кръстител, твърдят родни феномени, като се обосновават със свръхестествените си способности.
 

 

Жената е издебнала свещеника да отслужи вечерната литургия и взела еднa частичка от Кръстителя с надеждата да й донесе здраве. Тежкото прегрешение е станало на 2 април, но за него се разбра едва в средата на миналата седмица, пише “Стандарт”.

"Клетницата е болна от рак. Внушила си е, че ще се оправи, ако се докосне с ръка до нетленните останки на светеца", твърди ясновидката Ева Якимова. По думите й някой е подучил болната да стрие парченце от светите мощи и да ги приема с определени билки. Така щяла да спре метастазите, които пълзели из тялото й. Според окултистката обаче дори да има временно подобрение, нещастията, които ще сполетят клетницата и семейството й, ще бъдат страшни.

Противно на ясновидците друга версия има проф. Казимир Попконстантинов - ученият, който откри благословените мощи на Свети Йоан Кръстител. Той счита, че вътрешен човек е откраднал частицата от мощите на Кръстителя, които според него не могат да бъдат обект на някаква комерсиалност. Най-вероятно това е станало в момент, в който в храма не е имало хора, защото по време на служба това е невъзможно да се случи, смята изследователят.

Възрастни хора в Сливен се молят, който и да е злосторникът,посегнал на светите мощи, да се вразуми навреме и да върне светинята. Бабите се кръстят по седенки, а най-голямото им притеснение е да не ги застигне някоя черна прокоба. Примерите за тежки изпитания след кражба или поругаване на икони и друго светини са безчет. 

 

Припомняме, че костици от Кръстителя бяха открити в раннохристиянска базилика на най-големия български остров по Черноморието - Свети Иван от проф. Попконстантинов. Веднага бе изработена сребърна мощехранителница, която бе поставена за поклонение в Созопол. Сред най-ревностните миряни миналия сезон бяха руските туристи. Много от тях споделяха, че са усетили божествената благодат да лъха от сребърното ковчеже. Вече има случаи на документирано изцеление.

Инженерът, експерт по регресонна терапия Валентин Ковачганев, коментира, че светите мощи са неоценимо богатство за страната ни. Те представляват кристализационни центрове, които невидимо пазят родината ни от катаклизми. "Поставени в нашата неподреденост, около тях ще съградим големи неща", убеден е езотерикът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5111 |06.08.2010 Проф. Борисова: Системата ни е болна, трябва ни лечение . 17| 7761 |26.02.2010 Ексминистър Арсенова брани мъжа си, напада онкоболна . 0| 11127 |21.01.2010 Жилищата – болната тема на българина . 2| 5212 |15.12.2009 Онкоболна осъди държавата, но не дочака присъдата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads