Реклама / Ads
3| 10213 |31.10.2017 НОВИНИ

Буруджиева и Константинов одобриха вота, ”освиркаха” конгреса на БСП

.
Татяна Буруджиева и Михаил Константинов
Една опозиция винаги се стреми да покаже алтернатива и да докаже, че може да управлява. Това съвсем не означава предсрочни избори и непременна оставка на правителството. Така коментира Татяна Буруджиева вотът на недоверие, който ще поиска БСП за управлението.
 
Така е в демокрацията. Иначе не искам да губя време и ще кажа сценария - вотът на недоверие ще е неуспешен, посочи Михаил Константинов.

Те коментираха и конгреса на БСП: „Не може да свикаш цял конгрес, за да накараш депутатите си да внесат вот на недоверие. Целта беше да се скандира името на Корнелия Нинова. Тези елементи са присъщи на времето на Вълко Червенков. Вотът на недоверие няма да мине, няма да има предсрочни избори“, смята Буруджиева. Проф. Константинов подкрепи тезата ѝ и допълни, че подобно сливане с партията и личността донякъде е имало и при Тодор Живков. По думите му, една партия, която иска да управлява, трябва първо да знае с кого.

Анализаторите изказаха мнение и за оставката на здравния  министър: „Проф. Николай Петров е една от най-уважаваните фигури в лекарската колегия. Много е възможно той да е настъпил нечии интереси, защото той е спазил закона. Имало е конкурс и е избрана най-ниската цена, която се предлага. Става дума за консорциум. По закон той няма нужда от булстат. Няма държава, която да е щастлива от своето здравеопазване, като изключим може би Канада. Във Великобритания има силен плач и вой срещу системата“. Според него кабинетът не е сгрешил, че се е спрял над проф. Николай Петров в началото на мандата.

"Няма лошо да си политик и управеленец в дадена сфера без да си титаничен доктор в случая. Министрите не случайно са политически а не професионални постове. Когато си здравен министър, значи да разбираш проблемите в здравеопазването, а не значи да можеш да отрежеш апендицит", заяви Буруджиева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4893 |20.10.2017 Мишо Константинов: Границата ни се преминава без проблем срещу правилната сума . 0| 4639 |12.10.2017 Експерти на МОСВ одобриха ”Източен вариант” за магистрала ”Струма” . 10| 10150 |10.10.2017 Мишо Константинов: На Запад се краде 15-20% от обществения продукт, в България-над 50% . 1| 4470 |24.08.2017 Татяна Буруджиева: Поне почистиха Варна заради Макрон

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads