Реклама / Ads
61| 15694 |13.01.2013 НОВИНИ

Бианка Панова: Нешка не стигна до сърцата ни!

.
Бианка - една от големите шампионки
Можеш да постигнеш успехи с дисциплина, суровост и мрак, но те ще са временни. Някой ще бъде жертван заради тях и нечии имена и кариери. Това е успех насила, а не творчество, не успех на духа. Това заяви Бианка Панова, едно от златните момичета на художествената ни гимнастика в предаването „Насреща с Люба Кулезич” по ТВ-7.
 
Допреди година ме беше страх да отворя вратата на залата на стадион „Герена”. Спирах превд нея и не смеех да прекрача. Сковаващ страх. Човек трябва да преодолее страха, за да осъществи живота и мечтите си, изповяда просълзена гимнастичката, която първа дръзна да разкаже какво се е случвало в тренировъчната зала и на какво са били подложени момичетата, захванали се с този толкова красив, но труден спорт.

Бяхме като малки маймунки, които трябваше да играят. Според Панова има кой да съди Нешка. Да, голямата треньорка наистина създала много шампионки, но и много била съсипала.

Чрез моята биографична книга опитах да преборя страха страха. Мисля, че успях, заяви още Панова.

Тя била готова и днес да подаде ръка на Нешка Робева. В същото време призна, че в книгата си е спестила неприятни истории и случки, защото смятала, че не всичко трябва да излиза „на светло”. Това били лични преживявания. Не скри обаче, че Нешка Робева се намесила дори в личния й живот, като се опитала да я раздели с голямата й любов. Въпреки опитите те се оженили и създали семейство.

Бианка беше категорична, че е дала много на гимнастиката и е можела да даде още много повече. 

Панова уличи своята бивша треньорка в лъжа като разкри, че писмото, което Робева показа по друга телевизия преди седмица и в което Панова се извинява на треньорката си и моли да бъде върната в националния отбор не е от времето, за което твърди Нешка, а година по-късно. При това било написано, защото това бил единственият начин да Бианка да се завърне в голямата гимнастика, а не от разкаяние.

Не съм участвала в поръчки. Още по-малко политически. Бяхме момичета по на 16 години и не сме се интересували от никаква политика. Смешно е да се твърди, че съм изпуснала бухалката по време на упражнението, защото някой ми бил наредил така. Просто Нешка не ми вярваше, че ще мога да се подготвя сама за Олимпиадата в Сеул. За нея станах неудобна, защото доказах, че мога да постигна успехи и по друг начин, заяви Биянка, която от години живее в чужбин.

Панова изказа горещата си благодарност към Валя Вербева (б.р.българска балетна артистка, която е била хореографка). Тази жена ме разбра, усети, че имам сили да творя. Като видя това, Нешка ни раздели, не допусна в отношенията да има обич и разбиране. Това бе Нешка. Докато Вербева е човекът, който изгради нежността, пластиката и одухотвореността в мен. Дано ме гледа някъде отгоре сега, изповяда Панова със сълзи на очи.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 10112 |20.10.2010 Първанов спъна протест в Кърджали, пуска майтапи за Супер Бианка . 30| 7431 |19.10.2010 Президентът очаквал Супер Бианка да го "избъзика" . 46| 10754 |19.10.2010 Арестуваха Супер Бианка, натискала се за интервю с Първанов, шоуто отвръща на удара . 3| 5321 |21.10.2009 Нешка Робева катастрофира

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads