Реклама / Ads
3| 4806 |30.06.2020 НОВИНИ

Билети за столичния градски - вече и в обектите на ”БГ пощи”

.
Голям остава проблемът с билетите за градски транспорт в столицата. Причината са мерките срещу разпространението на COVID-19, част от които продължават да действат и до днес. Български пощи влизат в битката с проблема и стават част от решението. От там обявиха, че талони за пътуване вече е се продават и в обектите и на държавното дружество.
 

ФрогНюз припомня, че според противоепидемичните мерки билети за пътуване по линиите на градския транспорт в София вече не се продават от шофьорите. Автоматите пък бяха премахнати, като идеята бе системата за таксуване да се обнови с нова.

 

Процедурата обаче все още не е довършена. Това изправя пътуващите пред свършен факт - билети могат да бъдат закупени на определени места, но не всички спирки са обезпечени с такива. По този начин се стига до куриозната ситуация, в която желаещите да пътуват редовно, всъщност пътуват гратис по стечение на обстоятелствата.

 

Освен всичко в столицата са “плъзнали” и проверяващи, а често скандалите ескалират и до намеса на полицията. Поради тази причина контрольорите на Центъра за градска мобилност продължават да предлагат и билети от 1,60 лв в превозните средства, след временното отпадане на тази възможност, които костваха на част от гратисчиите и глоби. 

 

От утре пощите в София ще продават билети за градския транспорт и талони за паркиране, обявиха от държавното дружество. Могат да бъдат закупени билети за еднократно пътуване в градския транспорт и метро, както и карти с талони за десет еднократни пътувания, еднодневни карти и талони за платено паркиране за „Синя зона“ и „Зелена зона“, уточняват от пощите.

 

От 29 юни 2020 на касите на метростанциите вече се продават и билети за наземния транспорт.

 

Очаква се до дни да се финализира договорът за продажба на карти за градския транспорт и в 117-те тотопунктове в София.

 

Работят и 65-те бюра за продажба на превозни документи на ЦГМ, като част от тях са с удължено работно време.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4597 |29.06.2020 Запалянковци на тумби пред касите за билети, въпреки обещанието за социална дистанция . 3| 4311 |23.06.2020 6 екипа глобяват за липса на маски в градския транспорт в София . 33| 5472 |21.06.2020 Избраха Георги Гергов за председател на Градския съвет на БСП в Пловдив . 1| 5362 |31.05.2020 Възстановяват нормалното разписание на градския транспорт в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads