Реклама / Ads
18| 19623 |20.03.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Биляна Петрова за Фрог: „Артекс“ първи са подали сигнал срещу нас

.
Десислава Иванчева и Биляна Петрова Източник: БГНЕС
В „Младост“ фирма „Артекс“ продават жилища за над 2000 евро за квадратен метър. Това са ми го казвали граждани, които са се интересували за цените на имотите при тях. В СРС-та също става дума, че те продават на толкова. Това, което е интиресно, е че инициатор на първия сигнал срещу нас за забавени преписки, е фирма „Артекс“. Това каза пред Фрог нюз бившият зам.-кмет на район „Младост“ Биляна Петрова.
 

Това е станало през асоциацията на строителните предприемачи. Научихме го съвсем наскоро. Знаехме за сигнала. Но сега, след като получихме документи от съда, разбрахме, че на събранието на асоциация от лятото на 2017 е било предложено  асоциацията асоциацията да събере преписки за общи действия. Сигналът е пуснат няколко месеца по-късно от тази асоциация и включва преписки на Артекс. Но Артекс пуснаха възражение, че не са упълномощили НАСП. А и междувременно повечето преписки от сигнала (на Артекс и други фирми) бяха обработени. Имаше преписки без движение - но за други райони


Медията ни потърси за коментар и бившия кмет Десислава Иванчева: Тя обясни: При нас в „Младост“, доколкото съм запозната, има две сгради на „Артекс“. Едната беше вече готова, имаше довършителни работи по измазване. Тя е на ул. „Йерусалим“. Другата сграда беше в „Младост“ 2, направо в парк „Въртопо“. Явно е, че фирмата е успяла да си издейства документ, с който да й се разреши да влезе в самия парк. Знаете, че това естествено се прави да е законно.





Ето какво още допълни  тя: Цените за „Артеск“ са много високи, защото се води лукс изпълнение. Много е скъпо. Била съм само на една от сградите на „Вартопо“, където има много добро озеленяване. Ние конфликт с тях нямахме, с изключение, че спукаха една тръба на „Топлофикация“ и наводниха парка. Но „Топлофикация“ не си знаеше трасетата и заради това се получи така. Бързо отреагираха, бързо изпомпаха. Апартаментите им са уникално скъпи. Цената на кв. м. при тях варира 2000-2600 евро. При цена 600 евро няма никаква печалба за собственика. 400 евро са само  разходите на строителите, за да постигнат акт 15. Не е възможно за такава цени да купите жилище. Дори и в „ Надежда“ няма да намерите“, уточни Иванчева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 7027 |13.03.2019 Отец Никанор за Фрог: И Гигинския манастир има дългове, но ще си ги плащаме . 10| 15258 |05.03.2019 Г. Георгиев за Фрог: Няма атентат във Видин, а нападение срещу политик . 12| 7394 |01.03.2019 Само във Фрог: Службите ни питали Финландия, дали изобщо са правили изследване, свързано с отравянето на Гебрев . 1| 5763 |01.03.2019 Иванчева и Петрова: Инструкцията за конвоиране ще носи нови присъди за България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads