Реклама / Ads
22| 10245 |17.02.2021 НОВИНИ

Бимбалов: Държавното дете е на 40 години, отгледаха го Царя, Станишев, Доган и Борисов

.
Радослав Бимбалов
То вече е на 40, всъщност. Отгледаха го няколко приемни семейства. Първо царското, после това на Станишев, накрая го поеха Доган и Борисов. Оставиха Държавното дете да си играе с лоши батковци, а когато то поиска играчките им – наложи се да ги гонят от площадката. В Белград или Дубай.
 

Държавното дете е гордост. При това не само за тези, които го отгледаха. В последната година медиите (не само неговите) се надпреварваха да го величаят като Главен Дарител на държавата. Приемното му семейство ДПС се изреди да го хвали, а тия дни почти всички местни структури на движението за пореден път го издигнаха за представител на народа. Явно най-силна е гордостта на онзи обикновен, редови избирател на ДПС, който е готов да постави на гърдите си тениска с лика на Държавното дете. Или да крещи името му грешно, понеже го е чул онзи ден.


Какво ли е общото между Държавното дете и неговия избирател?


На 21 години този избирател сигурно е бил млад баща и е осъзнал, че дава почти всичките си пари за памперси.
На 21 години Държавното дете вече е парламентарен секретар в НДСВ и дори му дават да си играе с борда на „Пристанище Варна“. Поне докато не се налага да го освободят, щото изведнъж се оказва, че още бил студент.


На 25 избирателят вече е почнал да работи на две места, защото се е появило и второ бебе, което също ползва памперси.
На 25 Държавното дете става заместник-министър в правителството на Сергей Станишев. И понеже е наше чедо, полага му се да си играе директно с Държавния резерв и с лицензите за търговия с оръжие.


На 33 избирателят възмъжава истински и рязко осъзнава, че дори и когато спре да купува памперси, парите пак няма да му стигат.
На 33 Държавното дете възмъжава също и рязко става собственик на медийна империя, милионер-предприемач и, естествено, депутат от ДПС, който е ходил четири пъти в парламента.


На 40 избирателят вече е почти готов психически да става дядо.
На 40 Държавното дете вече е голямо добиче и в лакомията си е глътнало цялата държава. Неусетно, някак по детски.


Одеве се запитах какво ли е общото между Държавното дете и неговия избирател? Много просто.
Неговият избирател изобщо не си дава сметка, но през тези двайсет години, освен онези двете малките вкъщи... е издържал и това, Държавно дете.

Радослав Бимбалов




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 12081 |17.02.2021 Детето тръгна пеш, госпожо Караянчева. Нали това искахте? Наистина ли мислите, че се прави евтин пиар? . 17| 4526 |17.02.2021 Сигнал: Да не дава Господ от тук да мине любопитно дете с мокри обувки... . 0| 3667 |12.02.2021 13-годишно дете е в тежко състояние, след инцидент в местността Царевец . 17| 5184 |03.02.2021 Бимбалов: Уважаеми 20%, това не ви е временно състояние. Това ви е смотания, единствен живот

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads