Реклама / Ads
7| 7392 |29.09.2017 НОВИНИ

Цацаров не вдява защо го критикуват за Чайка

.
Източник: БГНЕС
Главния прокурор Сотир Цацаров не разбира защо го критикуват за срещата с руския прокурор Юрий Чайка. Това стана ясно от думите му пред Нова телевизия, казани в Брюксел, където е на официално посещение. Той дори си позволи да се нахвърли върху тези, които го критикуват и да коментира, че това е единственият начин да се чуят гласовете им.
 

Нямало никакво значение, че се среща с Чайка, то било във връзка с борбата с тероризма.

Глобата на шведския турист е несправедлива и е унижение за правосъдието, но такъв е законът, обяви още той. Според него обаче проблемът не е в съда, тъй като законът задължава съдията да освободи обвиняемия от наказателна отговорност и да му наложи глоба. В случая Ралф Сундберг трябва да плати 4500 лева.

"Ако някой трябва да се замисли, мисля, че са най-малко колегите юристи в парламента". Главният прокурор счита, че "повишаване на санкциите за такива престъпления ще избегне задължителното освобождаване от наказателна отговорност".

Гавният прокурор не си променя мнението и за избора на новия ВСС. Не може да има упреци, че изборът за членове на Висшия съдебен съвет е манипулиран. Мисля, че бяха избрани достойни хора. Оттук нататък този ВСС трябва да работи, и то да работи по-добре от предния. Трябва да оправдае очакванията на тези, които са го избрали – магистратите и всички български граждани, заяви Цацаров.

Дрязгите в съдебната система се отразяват много зле на нормалния български гражданин. Тези скандали са с политически привкус и са нужни някому, за да се поддържа тезата за добрите и лошите във ВСС. Само че гражданите не се интересуват кои са добрите и кои са лошите, а искат справедливост. Защото в част от институциите има огромни кривици – и в съда, и в прокуратурата, и в полицията, коментира Цацаров.

Цацаров коментира  и казуса с банкера Цветан Василев: "Ние няма да се откажем от всички средства на международната правна помощ, за да може сърбите да престанат този театър на екстрадиция на Цветан Василев." , заяви той. Цацаров обясни, че вече е избран съдия докладчик и предстои да се насрочи делото.

Според него Дунарит и Емко не са казус на прокуратурата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4169 |28.09.2017 Цацаров: Присъдата срещу шведския турист е несправедлива . 4| 7335 |27.09.2017 Цацаров награди тъста на Пеевски от ВСС . 2| 4041 |26.09.2017 Родители със сигнал до Цацаров за черна каса в СМГ . 3| 4839 |25.09.2017 Атанасов: Задачата на Борисов е да избере ВСС, който да доведе нов Цацаров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads