Реклама / Ads
28| 16556 |03.03.2015 НОВИНИ

Бисеров дърпа конците в Министерството на енергетиката

.
Христо Бисеров
Христо Бисеров е истинският министър на енергетиката, коментират служители във ведомството, оглавявано от Теменужка Петкова. Скандалният бивш зам.-шеф на ДПС и на Народното събрание дърпа конците чрез Марина Армутлиева.
 
Вместо българските данъкоплатци да са осведомявани редовно докъде е стигнало разследването срещу активиста на ДПС за пране на пари, той управлява цели сектори на икономиката чрез свои хора в правителството на Бойко Борисов.

Коя е Марина Армутлиева? 30-годишната еколожка от Нов български университет е една от многото „калинки“, които изпълзяха на светло при първото правителство на ГЕРБ. Тогава девойката, работила върху дипломна работа на тема „Защита на царските орли“, беше вкарана по високите етажи на стопанското управление. Тя беше председател на Съвета на директорите на АЕЦ „Козлодуй“ и шеф на Борда на „Мини Марица – изток“, пише News.info

След като бе натирена от двата високи поста, днес Армутлиева го раздава консултант и съветник на Теменужка Петкова. Длъжността заема на граждански договор, за да няма негодувание от страна на служителите на Министерство на енергетиката. Това не пречи на „калинката“ да определя някои от най-важните въпроси в министерството и да влияе на министър Петкова при вземането на ключови решения.

Според запознати със задкулисието в родния политически елит, Армутлиева е протежирана от кръга около Христо Бисеров, Иван Стаматов и Делян Добрев. Това е т.нар. „Хасковска бизнес група“. Тримата герои са добре познати активисти, както на политическия, така и на тихия бизнес фронт. Делян Добрев беше министър и именно по негово време Марина Армутлиева се развихри в управителните органи на всякакви атомни и топлоелектрически централи. Бисеров не се нуждае от представяне, а Иван Стаматов е стар политически деец, стигнал дори но парламента от квотата на СДС, преди да стане земеделец.

Стаматов и Бисеров минават за учители на Добрев и са съдружници на бащата на Армутлиева в група соларни паркове. Милко Армутлиев е бивш кмет на Маджарово и е получил концесия от министерството за подземни богатства, докато дъщеря му е съветвала шефове на ведомството.

Не на последно място, Армутлиева живее на семейни начала с административния директор на Българския енергиен холдинг Мирослав Гецов. Това обаче не се възприема за конфликт на интереси от министър Петкова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4929 |16.02.2015 ВСС се дърпа по казуса със съдия Янева, дето подписа „Червеи” . 78| 8040 |11.01.2015 Алгафари: Дърпаха опашката на дявола с тези карикатури . 8| 5856 |28.08.2014 В ДКЕВР се дърпат за оставките . 24| 6478 |31.07.2014 ГЕРБ събаря реформата „Бисеров-Йовчев” в системата за сигурност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads