Реклама / Ads
14| 5834 |15.03.2011 НОВИНИ

Хр.Бисеров: Касим Дал е имал сценарий; ще създава партия

.
Христо Бисеров и Любомир Павлов Източник: Булфото
Заместник-председателят на ДПС Христо Бисеров обяви: Нашите съмнения, че в поведението на Касим Дал е имало сценарий, се потвърждават. Повод за това изказване станаха намеренията на привържениците на Дал, обявени във „Фейсбук“, да се създаде гражданско движение на 27 март.
 

Бисеров посочи, че създаването на гражданско движение е първа стъпка към създаване на партия и това потвърждава тезата, че в поведението на Дал е имало предумисъл, въпреки че той отричаше това.

Другият заместник на Ахмед Доган – Рушен Риза информира за посещението на делегация на ДПС в Турция от 8 до 13 март, по време на което представители на движението са се срещнали с изселнически организации. Получихме пълна подкрепа от изселническите организации, увери Риза. Той каза, че една от целите е била да се види какво е отношението на изселническите организации към ситуацията около ДПС в България, но посочи, че това не е била главната причина за визитата.

Разискваха се доста теми, от проблеми у нас като признаване на стаж, до проблеми, които те имат в Турция, уточни Риза. Той каза, че са обсъдени и въпроси, свързани с развитието на културата, идентичността и традициите. Бяхме посрещнати много радушно, идеята е отсега нататък да засилим контактите с изселническите организации за решаване на проблемите им, коментира Рушен Риза.

Според Алиосман Имамов, който също е зам.-председател на ДПС, протестите на гражданските организации от последните дни имат основания, защото повишаването на основните хранителни стоки и на горивата е неоснователно. От ДПС са на мнение, че държавата трябва да прави мониторинг без да се намесва пряко в ценообразуването.

Освен външни, по думите на Имамов, има и вътрешни причини за повишените цени и те са породени от това, че управляващите не могат да извършат реформите и регулират пазара в условия на криза. Той призова за засилване на стимулиращата функция на държавата за осигуряване на усвоилия за нормално пазарно стопанство и за съществуването на свободна конкуренция.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5319 |26.02.2011 Касим Дал: Време е за революция в ДПС . 10| 6023 |20.02.2011 В. Рашидов: Единствен Касим Дал не беше от ДС, а го изключиха от ДПС . 3| 5090 |02.02.2011 Съдбата на Касим Дал ясна през февруари . 10| 5238 |18.01.2011 Изключиха Касим Дал от ПГ на ДПС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads