Реклама / Ads
40| 7284 |25.02.2011 НОВИНИ

БиТиВи гневна на Цветанов, иска публично извинение

.
БиTиВи иска публично извинение от министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, съобщиха от медията. Поводът е изнесенета от Цветанов непроверена и невярна информация в ефира на "Тази сутрин" днес, касаеща "уволнението" на журналиста Иво Инджев. Според БиТиВи това поставя под съмнение независимостта и обективността на медията.
 

В официално писмо до вицепремиера, bTV Медиа Груп настоява той да се запознае с фактите и да намери правилната форма да поднесе публично извиненията си на медията и нейната аудитория. Иво Инджев е освободен по негово искане, се казва още в писмото и се прилага документацията по случая.

Позицията Ви на заместник министър-председател и министър на вътрешните работи изисква да предоставяте само точна и проверена информация, и да не подвеждате обществеността, се казва още в писмото до Цветан Цветанов.

Аз съм под постоянен обстрел на всякакви медии – от 2009 г., когато ме изкарах, че страдам от някакво заболяване и припадам, приятелите ми решиха да не ме закачат, каза вицепремиерът в предаването "Тази сутрин". После излезе слух, че съм забременил някаква девойка преди изборите - трябваше ли съпругата ми да ме напусне заради подобен слух?! Аз съм дал съгласие всичко около моята проверка да бъде оповестено, каза той и попита - Бихте ли ми казали колко човека ще позволят данъчната им тайна да падне.

Това нещо направил ли го е някой граждани досега? Защо аз трябва да поставям въпроси? Кой попита за шестте апартамента на Цветанов? Видяхте ли какво излезе от проверката? Аз бих казал, че нашето семейство е било ощетено още през 1955 г., заяви още министърът.

Той поиска да знае защо не се говори по темата за доходите на президента, например. Когато журналистът Иво Инджев постави въпросите за имотите на президента Георги Първанов, го уволниха от bTV, припомни Цветанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4810 |16.02.2011 РЗС: Довиждане, Цветанов, ще ни бъде скучно! . 10| 4736 |13.01.2011 М. Миков: Ще се появят и други записи в публичното пространство . 7| 5111 |07.01.2011 Цветанов, Дянков и Танов: Няма да се женим! . 21| 4983 |10.12.2010 Червените пак подхващат Цветанов, дават го на прокурор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads