Реклама / Ads
15| 6473 |30.04.2013 НОВИНИ

Бивш депутат от ГЕРБ: Цветанов намразил Найденов след "Дюнигейт"

.
Източник: Булфото
Цветан Цветанов намразил и изгонил от листите Мирослав Найденов веднага след скандала "Дюнигейт", разкрива бившият депутат от ГЕРБ Иван Петров пред в. "Преса". Причината - не осигурил спокойствие на кумеца му Тодор Бояджиев да построи хотел върху дюните в Несебър.
 

Според Петров най-голямата грешка на Борисов е, че е сложил начело в МВР най-висшата партийна фигура, вторият в партията. "Това е твърде отговорен пост, а когато човек не е работил достатъчно в системата, най- вече в оперативните служби, и като вижда, че има възможност да получава информация извън закона, при манталитета на Цветанов е доста рисково. Еуфорията започна при него от първите месеци. За мен най-големият ужас бе да чете СРС-та в Народното събрание и да обвинява лекари без да е ясна вината им".

По думите му няколкократно като народни представители са получавали предупреждения да внимават какво говорят. "Аз питам, ако е законно подслушването защо трябва да предупреждават депутатите", казва бившият депутат. Според него МВР е записало скандалните записи между Борисов, Найденов и Кокинов.

"4 години не се вдигаха заплатите на полицаите, има напрежение. И това ме кара да мисля, че изнесената информация е ответна реакции, съпротива, наказателна форма срещу Цветан Цветанов", обяснява Иван Петров.

Най-големият проблем, според ексдепутата, са регламентираните подслушвания. Би следвало да се направи проверка как се правят законни подслушвания - на журналисти, политици и партии. Ще ви кажа какъв е механизмът. Ако министърът иска да подслуша някого, казва на БОП-а - немерете си оперативен работник да напише рапорт за лице, близко до него. От останалите оперативни служби също иска по един доклад. Когато дойдат от няколко места, оперативният работник мотивирано ги дава на съдията. Един съдия не е наясно с целия този комплот, за да каже това не е вярно", обяснява още Иван Петров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 5300 |18.04.2013 Всички срещу ГЕРБ: Флоров да бъде отстранен . 19| 5071 |16.04.2013 Бившата шефка по вписванията отива на съд . 10| 5349 |12.04.2013 На Октай не му стигнаха подписите за депутат . 8| 4912 |11.04.2013 СЕМ постанови: Кандидат-депутатите вън от шоутата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads