Реклама / Ads
4| 5046 |18.05.2008 НОВИНИ

Бивш кмет на Пазарджик се гръмна в гърдите

.
Бившият кмет на Пазарджик Иван Евстатиев се е прострелял в гърдите тази сутрин. Той е използвал законно притежаван пистолет „Макаров”. Евстатиев е приет в пазарджишката болница с опасност за живота.
 

Иван Евстатиев се е намирал във вилата на неговия тъст в с. Семчиново, община Септември. От полицията предполагат, че става дума за опит за самоубийство. Възможно е обаче и да е нещастен случай.

Евстатиев е на 50 г., юрист по образование и бе кмет на Пазарджик един мандат -  2003 - 2007 г. На последните местни избори той се кандидатира за втори мандат с подкрепата на БСП, но бе победен от независимия претендент Тодор Попов.

Няколко часа по-късно стана ясно, че  двата куршума са попаднали в  белия дроб  и стомаха на  екскмета. След животоспасяваща  операция  той  е  в  реанимацията на  болницата  в  Пазарджик.  Лекарите  все още не дават  гаранции  за живота му, но се надяват  да оцелее.

През декември 2004 г. Иван Евстатиев бе замесен в сексскандал. Непълнолетни проституиращи момичета, свидетелки по делото за сводничество и укриване на данъци на Киро Лозенеца, са дали свидетелски показания пред съдия, че са обслужвали служители на кметската администрация в Пазарджик и белоруска делегация, гостувала в града. Според техния разказ лично кметът е поръчал проститутките на Киро Лозенеца, а след това е платил за услугите им.

Тогава коментарът на кмета на Пазарджик Евстатиев е бил: "всяко куче, което ни е залаяло, все е побеснявало" и че не знаят с кого си имат работа. "Това са пълни инсинуации на някои хора, които са много жалки и искат да направят някакви политически дивиденти без никаква почва и без доказателства", е бил категоричен той. Градоначалникът е добавил още: "Няма да допусна да се петни честта и достойнството на моето име и на моята институция, а това е една институция, която е изключително сериозна в местното самоуправление. Моето становище ви го казвам съвсем категорично: няма да допусна да ми се петни без правно основание честта и достойнството на моето име и на моята институция".
На въпрос дали има представа кой стои зад подобни твърдения, Иван Евстатиев е отговорил: "Това са политически инсинуации. Аз няма да пускам в медийното пространство непроверени неща; след като ги проверя, тогава ги пускам".

По същото време пазарджишки общински съветник хвърли обвинението, че над 60 хиляди лева са източени от община Пазарджик по разпореждане на кмета на града Иван Евстатиев. Средствата са били източени в полза на акционерно дружество, ръководено от Методи Арсов, който бил един от близките приятели на градоначалника.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5257 |19.03.2008 Трети полицай за 3 месеца се гръмна в Плевен . 0| 5106 |20.02.2008 Гръмнаха Хайо на същото място, като Кръвта . 2| 5031 |08.10.2007 Помощник шериф застреля 6-ма в САЩ, после колеги гръмнаха него . 2| 10383 |01.10.2007 „Да дойдат танковете!" гръмнаха за последно на Сливница

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads