Реклама / Ads
2| 4621 |17.03.2019 НОВИНИ

Бивш министър: На британците им писна от скандалите и преговорите около Брекзит

.
Милен Керемедчиев
Хаосът около Брекзит се пренася от Великобритания в Европейския парламент. Има възможност в последния момент да се постигне сделка, стига нервите и сърцето на г-жа Мей да издържи на това напрежение. Това коментира бившият министър на външните работи през 2007 г. Милен Керемедчиев.
 

Той допълни  пред bTV, че проблемът се прехвърля и в Брюксел заради разделението между евролидерите.

 

„На 2 юли евродепутатите ще се закълнат и ще влязат в залата на парламента. Дори да бъдат избрани британски евродепутати, докато не влязат в пленарна зала, има възможност да се поправи този по-голям хаос, който би се случил”, каза Керемедчиев.

 

Бившият министър припомни, че има решение на Европейския парламент да се намали броят на депутатите от 751 на 705. Той допълни, че 10% от депутатите в Брюксел са от Великобритания. „73 евродепутати са от Великобритания. Ако държавата стигне до европейски избори, те ще бъдат хаотични. Ще се покаже лявото разделение на британците. Хаосът се премести в Европейския парламент, защото британските депутати ще могат да гласуват за новия председател на Еврипейската комисия”, заяви Керемедчиев.

 

Дипломатът е на мнение, че предсрочни парламентарни избори на Острова са слабо вероятни. „И представителят на лейбъристите – г-н Корбин има много нисък процент на доверие. Британският парламент гласува Тереза Мей да продължи с преговорите. Това за нея беше като подпечатване на бъдещите ѝ преговори”, допълни бившият министър.

 

„На британците им писна от тези скандали и преговори, които се водят втора година. Г-жа Меркел смята, че трябва да има по-дълги преговори, но да се стигне до споразумение. Президентът Макрон има друго мнение. Нереалистично е обаче Великобритания да напусне ЕС преди евроизборите”, заяви Керемеджиев.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4294 |16.03.2019 Бивш вътpeшeн миниcтъp нa Maĸeдoния пoлyчи 18 г. зaтвop . 0| 3646 |13.03.2019 Вътрешният министър: Готвим се за евроизборите и баловете . 0| 3772 |13.03.2019 Арестуваха бившия вътрешен министър на Македония . 10| 4009 |05.03.2019 Руски министър: Левът е вързан към еврото и руснаците избягват България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads