Реклама / Ads
2| 4569 |29.05.2018 НОВИНИ

Бивш ректор на СУ сравнява дипломите за висше с билети за метрото

.
Дипломите за висше образование стават като билети за метрото, повече хартия, по-малко реална оценка на качеството. Колкото повече висшето образование у нас е подчинено на оцеляване, толкова то ще става по-ненужно на обществото.
 

Коментарът е на бившия ректор на Софийския университет проф. Боян Биолчев.

 

„Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите в Пловдив ще подари на своите студенти стипендии, лаптопи, таблети, почивки в български курорт и екскурзия за двама в чужбина“ - това е записано на сайта на учебното заведение. Става дума за подаръци, които ще бъдат раздадени за студентския празник, поясни ректорът на висшето училище проф. Димитър Димитров. „Не разбирам къде е некрасивото в това наше действие. Спазвам закона, харча своите пари, обичам да подарявам”, каза той.

През миналата година ВУЗ-ът подари на студентка от Пазарджик високопроходим автомобил. Сега в томболата са включени таблети, лаптопи, почивки в България и екскурзия до Париж, Лондон и Рим.„Налагането на цензура върху нашите реклами е средновековна инквизиция”, каза Димитров и допълни: „Беше изкривено като фалшива новина, че ние примамваме студентите с бонуси. Студентите не са диви животни да се примамват, те са мислещи същества”.

 

Преференции за кандидат-студенти обяви на сайта си и Висшето училище по сигурност и икономика в Пловдив. Една от тях е намаление на таксата за приети първокурсници, които доведат за кандидатстване свой приятел. Те обаче трябва да имат нужния бал, за да бъдат приети, уточни президентът на учебното заведение проф. Георги Манолов.

„Според ежегодните ни проучвания за кандидатстудентското търсене за нашето висше училище над 80 процента от нашите студенти се ориентират и привличат от висшето училище от техни приятели, познати и роднини, които вече учат в училището. Оттук се зароди подобна инициатива да помислим как можем да разширим разгръщането на тази идея и решихме, че това е един от начините да се привлекат кандидат-студенти”, обясни той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4748 |23.05.2018 Осъдиха бившия премиер на Македония Груевски на 2 години затвор . 0| 5012 |23.05.2018 Предлагат полк. Радостин Илиев за директор на Щаба на отбраната . 1| 6471 |21.05.2018 Военното разузнаване с нов директор - бр. ген. Пламен Ангелов . 4| 6914 |20.05.2018 Милорад Додик: Ние, на територията на бившата СФРЮ, сме един неуспешен експеримент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads