Реклама / Ads
1| 4399 |22.01.2020 НОВИНИ

Бивш вътрешен министър: Не може НСО да e частна охранителна фирма

.
НСО е специфична организация и трябва да има ясно разписани права и задължения. Не можем да превръщаме НСО в частна охранителна фирма. Ако охраняваното лице не може да си плати, какво правим тогава? НСО не е търговско дружество. Това каза бившият вътрешен министър Цветлин Йовчев.
 

Техника също не може да се предоставя ей така. Техниката за НСО е спефична и трябва да покрива ясни параметри. За мен има нужда от преосмисляне и промяна на службите ни за сигурност", категоричен бе Йовчев пред bTV.


Пазените от НСО да си плащат за охраната, поиска ДПС


Той коментира и водната криза: Водоснабдяването е част от системите на критичните инфраструктури. Всяко едно нарушаване на такава система води до заплаха за националната сигурност. Не съм специалист по водите, но според мен в тази система има много ръководни органи и така се получава едно размиване на отговорността. За мен трябва радикална реформа. Не мога да коментирам политическия сигнал за арестуването на Нено Димов. Дълго време се говореше, че ще ни оценяват по това колко арестувани висши политици в България. Аз искам да попитам - колко арестувани министри има в Германия или във Франция? Не съм специалист по темата и не мога да коментирам ареста на г-н Димов.


Йовев изказа мнение и за новото правителство на Русия: "Путин смени правителството с две цели. Първата бе да отпуши народното недоволство заради пенсионната реформа. Втората му цел бе да подготви своето управление и след 2024 година. Неговата власт е прекалено голяма и той управлява Русия прекалено силово. Министрите, които запазиха постовете си, наистина си вършат работата. Сергей Лавров води изключително успешна външна политика. Шойгу направи така, че Русия се върна на военната карта. Дори американците признават, че Москва произвежда военни технологии, които трудно могат да бъдат достигнати. За мен е преекспонирана темата за намесата на Русия в изборите в САЩ. САЩ започнаха да отслабват. Загубиха водещата си икономическа роля от Китай. Американското общество е разделено и има постоянни сблъсъци. Факт е, че при президента Тръмп има подобряване на редица икономически сектори. Аз не съм съгласен с всички тези и действия на Тръмп, но според мен той ще спечели втори мандат", разкри Йовчев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5376 |21.01.2020 Прокуратурата: Генералният ни консул в Мюнхен и бивш шеф на разузнаването - обвиняем . 2| 4465 |20.01.2020 Осъдиха бившия шеф на напоителни системи в Шумен . 8| 5071 |20.01.2020 Бивши и настоящи министри ни убеждават, че проблемът с водата е почти решен . 11| 7974 |15.01.2020 Бивш министър: Ако в парламента са останали нормални хора, Ревизоро няма да бъде избран

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads