Реклама / Ads
1| 4994 |31.10.2018 НОВИНИ

Бивши администратори на КТБ: СГС може да спре кражбата на 12 милиона от КТБ

.
Днес в Софийски градски съд се гледа делото, което е пореден епизод от сагата с опита на две фирми - „Ардастрой“ и „Аполо инженеринг“, да получат над 12 милиона от затворената КТБ. Организацията на ощетените вложители НПО „Ние, Граждани“ и бившите администратори на КТБ упорито твърдят, че двата договора за особен залог, които компаниите претендират, че са сключили с банката, са фалшифицирани.
 

Фрог нюз е единствената медия, която следи сагата с подадените сигнали за опита две фирми - „Ардастрой“ и „Аполо инженеринг“,  да получат над 12 милиона от затворената КТБ. Организацията на ощетените вложители НПО „Ние, Граждани“ и бившите администратори на КТБ упорито твърдят, че двата договора за особен залог, които компаниите претендират, че са сключили с банката са фалшифицирани. Прокуратурата обаче прекрати разследването  само и единствено с мотива, че не са получили оригиналите на документите, за да бъде направена експертиза. Така Прокуратурата позволи двете фирми, близки  до Делян Пеевски да гушнат 12 млн. лв. от КТБ с фалшиви документи.

 

Потърсихме двама от бившите администратори на КТБ – Георги Христов – един от четиримата изпълнителни директори и Георги Зяпков – директор на  Управление „Кредитиране“ в банката. Те разказаха, какво очакват да се случи на заседанието днес в Софийски градски съд, на което ще стане ясно дали двете фирми ще приберат парите.


„Има обаче един много съществен елемент – по гражданското дело, за което говорим, че има заседание днес. И управителите на фирмите и в папките, където са самите решения на ФГВБ, разглеждащ възраженията и жалбите на различните страни, има заверени  от някого, копия на тези документи. Заверка на документ, представен в съда, като заверката е „Вярно с оригинала“ и подпис, безусловно и неотменимо задължава лицето, положило този подпис да носи наказателна отговорност за съществуването на оригинала. В момента и съдът е провокиран, както и всички страни по това производство, са провокирани и аз ги приканвам да оспорят истинността на тези документи, на тези два „договора за особен залог”. Ако направят това, би трябвало от съда да се открие производство по оспорване на частен документ. Т.е. ползващите се от него, в случая двете фирми, да бъдат задължени от съда, да представят оригинала. Респективно, понеже и синдиците на КТБ са страна в това производство, те също следва да бъдат задължени от съда да представят тези оригинали. Ако не ги представят тези два договора за залог трябва да бъдат изключени от доказателствата по делото“, коментира днешното заседание Георги Христов.

 

Какво още казаха  Георги Христов и Георги Зяпков вижте в ИНТЕРВЮ:

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4715 |31.10.2018 Близки на убитата Дарина: Таксиметровият шофьор можел да спаси детето . 0| 4266 |30.10.2018 Спасиха живота на бившия нападател на ЦСКА Каранга . 0| 3838 |29.10.2018 Две адвокатски кантори ще търсят бившия шеф на Интерпол . 2| 4799 |28.10.2018 Колега на Хашоги: Може да има сделка между Турция, САЩ и Саудитското кралство за убийството му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads