Реклама / Ads
5| 10831 |14.06.2017 НОВИНИ

Бившият консул Г. Димов: Турският премиер ни разграничи от Европа, сложи ни в друг кюп

.
Георги Димов
Турският премиер ни разграничи от Европа. Ние сме подкрепили Ердоган за разлика от Европа. Ние сме в друг кюп оот Европа. Това заяви бившият ни консл в Одрин Георги Димов, коментирайки посещението на премиера Бойко Борисов в Турция.
 
Що се отнася до визите - към Турция има 5 условя. Не е изпълнено едно - регулацията на антитерористичното законодателство, кето бе усложнена заради кризата. След като не се изпълняват условията не виждам как ще стане това с визите. И тези условия не важат само за Анкара.

Премиерът Борисов  останал опитимист, защото чул оптимистични неща и щял да оптимизира отношенията нии. Не мога да си обясня какво значи това, посочи Димов.

Георги Димов коментира и "личните причини", поради което посланик Сюлейман Гьокче не присъства на разговорите в Истанбул. Трябва да се знае, че този "лов на вещици" на Анкара обхваща все повече дипломати в чужбина, включително и турският военен аташе у нас. Заподозрян е като гюленист. И посланикът трябва да дава обяснения, обясни той.

По думите му прави се едно жонглиране с терминологии, включително с реадмисията. Ние загърбихме приципи, заради които се намира и в ЕС и в НАТО, връщайки на Турция хора, които са потърсили убежище у нас.

Не е работа на Турция да дава акъл на нашия премиер, защото ние сме в коалиционно правителство, заяви Георги Димов по повод на това, че турският премиер е благодарил на Борисов, че усмирява националистите.

Гаранция не може да има, че Турция няма да пусне тези 3 млн. бежанци, каза още бившият консул. Те няма масово да бъдат пуснати. Това ще бъде коз в ръцете на Анкара. Всичко се върти около парите и тези бежанци. Възможно е Брюксел да направи отстъпк за средствата за бежанците, допълни той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5236 |13.06.2017 Нено Димов: Ако референдумът в Трън бъде признат, процедурата ще спре . 3| 6743 |06.06.2017 Панов поиска от президента консултации за свикване на Велико народно събрание . 1| 5774 |06.06.2017 Нено Димов: Въздухът в София се подобрява . 0| 4197 |30.05.2017 Президентът Радев свиква Консултативния съвет за национална сигурност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads