Реклама / Ads
1| 7713 |13.05.2017 НОВИНИ

Бившият съдия К. Николов: Най-малко 2/3 от колегите са омерзени от системата

.
Преди да напусна системата имаше у мен омерзение. То не е само у мен. Най-малко 2/3 от колегите са също омерзени – и съдии, и прокурори. В мой личен план това дойде от усещането, че започваме да се превръщаме в стадо. Това заяви адвокатът и бивш съдия Кирил Николов гостува в студиото на „Честно казано“ и Люба Кулезич.
 
Дойде от усещането, че тази независимост, която ни е не само право по конституция, но и задължение и дълг, вместо да бъде байракът, под който да работим, става ценност, за която всеки ден трябва да се борим. И когато трябва да се бориш за нещо, което е част от природата ти, става изключително тежко, сподели още той в студиото на „Честно казано“ и Люба Кулезич
 
Той призна, че се чувствал добре с Цацаров като посочи, че той е един изключително способен съдия и интелигентен човек с много изострен усет към казуса. „Той беше съдия, който може бързо, компетентно и смело да разреши един казус“, подчерта Николов.

Дотолкова доколкото виждам във ВСС не ми харесва, призна юристът.

Несвободата за хората е далеч по-комфортна от свободата“, смята адвокатът и посочи, че, когато си свободен, хората го разбират и не рискуват да ти влияят, но заживяваш сред несвободни и виждаш как влияят на тях и не се чувстваш добре.

Той си спомни и за делото „Боскос“, по което съдебният състав е бил освиркан и коментира казуса.

Бившият съдия каза, че не са му предлагали повишение в замяна на определено решение и посочи, че „кучето скача според тоягата“. „Ако генерираш идеята, че си склонен, ще те търсят. Не съм бил викан никога на килимче, за да ми се каже какво трябва да направя, но моето обяснение за това е, че е ясно, че не бих склонил да взема подобно решение“, посочи юристът.

Той каза, че Лозан Панов изговаря неща, които безброй години са замитани и говори с езика на недоволните от системата и работещи в нея хора и за пръв път заедно с бившия правосъден министър изговаря ясно проблемите.

Според него корупцията е маргинален проблем в сравнение с други два много по-страшни проблема – страхливост и некомпетентност.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 7181 |12.05.2017 Скандал! Тайно подмениха съдия от ВКС по мегаделото „Килърите “ . 0| 4052 |10.05.2017 ВСС освободи Владимира Янева като съдия в СГС . 0| 3807 |10.05.2017 ВСС освободи Владимира Янева като съдия в СГС . 3| 14850 |03.05.2017 Според съда: Бившият главсек на МВР Г. Костов е от национално значение за България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads