Реклама / Ads
10| 17291 |08.06.2020 НОВИНИ

Бивш шеф от АДФИ разобличи двама герои от приказката на Али Баба

.
Албена Белянова
На снимката (долу) сe виждат двама свестни и недостъпни служители на народа, като Шехерезада, но мъже, „големи мъже“. И двамата са герои от приказката на Али Баба.
 

През есента на 2018 г., когато бях освободена като заместник-директор на АДФИ „по преценка“ лицето в ляво - директор на АДФИ, опорките за моето освобождаване в министерство на финансите са били не по-различни от опорките за отношенията Али Баба - Шехерезада. Е, с шведски акцент и обърнати роли.

 

Тогава заместник-министъра на финансите Росица Велкова възмутено разказва на своя бивша съученичка, без да подозира, че тя е моя много близка приятелка, че многократно съм се предлагала на лицата на снимката, но те така и не ме били пожелали, защото са верни на половинките си и са много свестни. В допълнение, за да ме представи в още „по-добра“ светлина е разказала, че съм била крещяла на горките служители на АДФИ.

 

„Приказката“ на Росица Велкова обаче не беше публично оповестена, защото PR-и били дали съвет - министерството на финансите и АДФИ да мълчат, тъй като хората щели да бъдат на моя страна.
Ако не бяха ФРОГ НЮЗ, Либерта, Евроком и 7/8 TV моята „приказка“ за случилото сe изобщо нямаше да бъде чута.

 

Спомням си и думите на директора на АДФИ, когато поисках заедно с него да отидем на среща при тогавашния началник на кабинета на VG, а сега председател на ДКХ, за да го информираме за проблемите в АДФИ: „Аз няма да участвам в този цирк.“. Отидох сама, дадох доказателства и … бях освободена, а животът ми и този на семейството ми се преобърна. Днес министърът на финансите бил казал: „Ако има доказателства, да ги дава и да се приключва с този панаир.“.

 

Нищо от казаното от Росица Велкова не беше истина. Поисках от компетентните органи да извършат проверка и да бъде установена истината, което не се случи. Впоследствие, когато не само не замълчах, но и предприех законовите стъпки за защита на правата ми, се намериха служителки, оплаквали се някога на директора на АДФИ, че съм постъпвала неетично с тях – карала съм ги била да работят качествено и съгласно закона. Доказателства, които представях на съда, включително телефонни чатове, останаха незабележими за съда. Доказателствени искания, отправяни от мен до съда, бяха отхвърляни.
Изводите оставям на вас.

 

Бившият зам.-шеф на АДФИ Албена Белянова, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 29658 |03.06.2020 Само във Фрог: Бивши и настоящи управници мълчат за поправката ”Менда” в хазарта. Всичко за случая-стенограма, дебати . 8| 6928 |29.05.2020 Бивш еко министър: България се е превърнала в едно бунище . 0| 4844 |23.05.2020 Осъдиха бившия шеф на прокуратурата в Кнежа за длъжностно престъпление . 0| 5990 |21.05.2020 Членове на бившия ВСС активирани срещу председателя на ВКС Лозан Панов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads