Реклама / Ads
2| 3816 |14.08.2017 НОВИНИ

Бизнесът в Слънчев бряг: Обидно е да ни наричат тарикати, проверките са зрелищност и показност

.
Източник: БГНЕС
Звучи доста обидно да се обръщаме към бизнеса с „тарикати”, „да излязат на светло”, „да започнат да спазват законите”. Големият бизнес в Слънчев бряг вече няколко години доказва, че е абсолютно на светло. Ние приветстваме проверките, които от 2 години са толкова масирани.
 
Това каза по „Хоризонт" председателят на УС на Съюза на собствениците в Слънчев бряг Елена Иванова, като по този начин коментира и проверките в курорта, водени лично от вицепремиера Валери Симеонов.

„Ние бяхме тези, които седнахме на една маса с МВР, с представителите на НАП и казахме: „Да, стоим зад вас за тези проверки, просто молбата ни е да бъдат по-дискретни, да не бъдат показни, да не стават достояние на нашите гости, защото това в никакъв случай не работи за нашия имидж". В този смисъл, никой не бяга от законността, още по-малко ние, които сме легалните представители на бизнеса в комплекса. Но, такава зрелищност, такава показност...

Всички големи обекти в комплекса, особено по-старите, имат съответната документация, за да работят, категорична е Иванова.

Тя изтъкна, че проверките са засилени в последните 2 години и институциите би трябвало да са разбрали отдавна, ако някоя дискотека няма разрешително:

„В крайна сметка, ние не сме от вчера. Знаем, че в цяла България такива практики съществуват. Затова обаче са контролните органи, отговорни за всяко едно нещо. Никога не бихме застанали зад субект, който извършва данъчни измами. Никога не бихме застанали зад субект, който предлага храни с неясен произход, с изтекла годност и т.н.... Пак казвам, ние, представителите на бизнеса, сме зад всичките тези проверки, но това не може да се прави в най-големия пик, още по-малко две седмици преди края на активния сезон.
Когато има нарушения и те са констатирани с документи от легитимните и отговорни за това органи, да се седне, да се извика този субект, който е такъв голям нарушител, който и да е той, не го знам кой е, и да му се каже: "Това са констатациите, господине. Твоето заведение от утре нататък няма да работи". Влизането с полиция на вицепремиер означава ли затваряне на заведението, а призоваването на този субект в рамките на деня и връчването на всичките тези констатации не би могло да го затвори?! Не мога да разбера", допълни представителят на бизнеса в курорта.

Иванова е категорична че в хотелите почти през ден има проверки за спазването на различни нормативни изисквания и институциите работят:

„Със сигурност това се случва и в заведенията, не само в хотелите. Не виждам кой не си е свършил работата, че накрая вицепремиерът трябва да покаже на тези институции, че ако не е той, в България няма кой да върши тази работа".

Собствениците в Слънчев бряг имат съмнения, че административният капацитет не е достатъчен, за да бъдат обхванати всички обекти в курорта.

„Обект на проверки са същите тези обекти, които се проверяваха и миналата година, и по-миналата година - хотелите в източната зона и тези големи заведения, дискотеки, барове, ресторанти и т.н.. Кой проверява западната зона и всички нелегално настанени там гости? Под „нелегално" имам предвид в обекти без категоризация и със съответните последствия от това

Според Закона за туризма има Национален съвет по туризъм, който е към министъра на туризма. Отделно от това Координационен съвет по туризъм. В крайна сметка ние вече не можем да разберем кой съвет какво решава и пролемите на туризма стоят нерешени. Ще си позволя да кажа, че, в крайна сметка, ако имаме едно нормално управление в тази държава, първо ще се научим да приоритизираме проблемите, след което ще започнем от най-сериозните", каза още Иванова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3794 |14.08.2017 Предимно слънчево - облаци на североизток . 3| 6508 |13.08.2017 Валери Симеонов обяви медиите, дали гласност на скандалите в Слънчев бряг за ”обвързани с престъпния свят” . 4| 9169 |10.08.2017 Брутална сцена от Слънчев бряг: Водят българка на каишка, тя целува краката на господаря си . 1| 4968 |07.08.2017 Взривиха кола в „Слънчев бряг“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads