Реклама / Ads
1| 4110 |10.02.2016 НОВИНИ

Бизнесмен: Банките ни са пълни с пари

.
Банките са пълни с пари, но хората се страхуват да поемат риска и да инвестират. Трудно се прогнозира бъдещето на ЕС. За това хората си казват: Да карам по-простичко, не ми трябват кредити. За мен това е уникална ситуация-банките са пълни с пари, милиарди, които са замръзнали без лихви. Правителството трябва да направи така, че да инвестираме. Това каза бизнесменът Лукан Луканов по БТВ.
 

Той прогнозира, че лихвите в България много скоро ще станат отрицателни. Владимир Каролев допълни темата: . Това се бели пари за черни дни. Когато човек е в криза, не взима пари. Едната светлина в тунела се нарича износ. ЕК прогнозира растеж от 2,2 процента за м. г. Той обаче ще е над 3 процента. Погледнах всички прогнози през последните 7 години и се оказа, че не са верни. Убеден съм, че ръстът не може да е 4,5 на сто, както поиска Бойко Борисов, нереалистично е. Реалностите ще видим какви са. Вярно е, че несигурността се засилва. Зависи какво ще стане с американската и китайската икономика.

 

Относно кризата на границата той уточни: Нашите управляващи не могат да поместят гръцките трактори . Имало е разговори между премиерите. Изпратена е нота с искане да се намеси ЕК и да се платят глоби от страна на Гърция. Лукан Лукаво пък допълни: В Гърция текат политически процеси, които са свързани със споразумението, което евентуално страната ще изпълни. Те се нуждаят от пари. Мога да ги получат като намалят разходите или да увеличат приходите. Фермерите там използват безакцизно гориво. Може хората да са прави да протестират, но това не е начин. Можеха да блокират летищата и порта в Пирея.

 

Основните загуби са за транспортните компании. Защо да не се потърси съдействие о т правителствата, които също страдат при тази блокада. Трябва да се търсят колективни усилия. Не съм виждат толкова нови трактори, закупени с евпосубсидии. Всичко това говори, че става дума за мощна прослойка и не е лесно да бъдат изметени. Това е свързано с големи политически рискове. Ако това нещо се задълбочи, ще стане взрив, допълни бизнесмена, който уточни, че също има бизнес в Гърция.

Относно КТБ Каролев уточни: Списъците на вложителите се изваждат като досиетата- на час по лъжичка. Искаме този доклад за КТБ да стане публичен. Видя се поне, че в куфари пари не са изнасяни от КТБ, както твърдеше един прокурор.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 4478 |09.02.2016 Ердоган заплашил, че ще ни напълни с мигранти . 14| 4423 |11.01.2016 Хампарцумян: Над 60 млрд. лева са депозирани в банките . 0| 4556 |23.12.2015 10 млн. лева допълнително за музеи, галерии и библиотеки . 0| 4953 |23.12.2015 Момерин става заместник-изпълнителен директор на Агенцията за приватизация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads