Реклама / Ads
11| 6002 |25.11.2013 НОВИНИ

Бизнесмени правят нова партия

.
Проектът за политическа платформа на партията бил изключително либерален и се заел да реши най-големите проблеми пред българския бизнес. В платформата, която тепърва ще се обсъжда, било заложено и легализирането на проституцията и марихуаната за медицински цели.
 

Нова партия на бизнеса ще се учреди в сряда в София, известява “Труд”. Десетки собственици на дребен и среден бизнес преди седмица получиха на електронните си пощи набор от документи за партията. Един от организаторите е Емил Желев, който за “Труд” обяснил, че от 20 години се занимава с частен бизнес, но не посочил какъв точно.
 

Сред поканените има собственици на счетоводни и одиторски къщи, хора с дизайнерски и уеб бизнес и такива от строителния бранш. Сред тях няма известни имена.
 

Едно от проектоимената на новото формирование е било “Партия на протеста”, но Желев обясни, че сред поканените на учредителното събрание няма активно протестиращи и засега не желаят да работят с тях, защото нямат послания.

От членовете на бъдещата партия се изисква да не са осъждани, да не членуват в друга партия, да не са били агенти на ДС и да не са били министри или заместник-министри. Формата за декларация за участие е същата като на партия ГЕРБ и изпращачът дори е забравил да изтрие абревиатурата на бившите управляващи. Желев отрече да има общо с ГЕРБ - просто му харесала тяхната декларация.
 

Проектът за политическа платформа на партията е изключително либерален и се е заел да реши най-големите проблеми пред българския бизнес - като междуфирмената задлъжнялост, дискриминирането на фирмите при обществените поръчки и бюрократичния лицензионен режим при започването на бизнес. Предложението им е започването на бизнес да става само с уведомление до държавните институции. В Закона за обществените поръчки и всички подзаконови нормативни актове да бъде премахнато каквото и да било дискриминиране на стопанските субекти, целящо ограничаване на участието им в търговете, обмислят още бъдещата партия. Освен това цялата документация, всички договори, спецификации и анекси за поръчките трябвало да бъдат изцяло публични още преди да започне изпълнението на всеки проект, за да се даде възможност на обществото да осъществява контрол върху тяхното изпълнение.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 44| 6795 |22.11.2013 Корнелия Нинова: Проблемите на ДПС нямат нищо общо с БСП . 27| 6165 |20.11.2013 Правят комисия за разговорите за Мишо Бирата . 62| 6212 |20.11.2013 Цветанов: Мръсните пари са в основата на бандитските групировки . 27| 4820 |19.11.2013 Нинова: Бюджетът става още по-социален

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads