Реклама / Ads
27| 5316 |10.03.2014 НОВИНИ

Блъсков: Журналистическата гилдия е загубила рефлекс

.
Петьо Блъсков Източник: Булфото
Във формата днес имаше известна парадност. От друга страна обаче такива срещи не са правени скоро. Този формат, колкото и да не беше овладян днес, е нужно на 6 месеца да се организира и това да важи за всички правителства. Днес имаше възможност за разстрел на правителството с въпроси от страна на медиите, но това не се случи. Гилдията е загубила рефлекс. Приказката течеше сладникаво.
 

Това коментира журналистът Петьо Блъсков в предаването „Лице в лице” по бТВ. На всяко правителство работата му е да се хвали. Нашата задача е да зададем неудобните въпроси, които не предполагат хвалене, а точни отговори. Попитан защо той не е задал неудобните въпроси, Блъсков отговори: "Аз съм възрастен", като уточни, че не е присъствал на срещата, но ако е бил там, щял да ги зададе.

Журналистическата гилдия е загубила своя рефлекс в последните 5-6 години, смята Блъсков. Процедурата трябваше на мига да бъде пререгламентирана и да даде възможност на повече време за журналистите, каза Блъсков.

Не можем да говорим, че гилдията е загубила рефлекс, опонира му Илиана Беновска от радио К2. Ако не тренираш всеки ден, няма как да поддържаш спортна форма. Журналистите имат мотив да не поддържат форма – имат си един властен собственик, който им плаща хубави заплати. Няма как да очакваме тези хора да тренират. Днес въпросите бяха много добре аранжирани, имаше доста услужливи от дадени медии, заяви Беновска, която изтъкна, че макар и почти набор на Блъсков не се чувства още стара за подобни неща.

Липсваше ми диалогът в тази среща, не бях на мястото си. Чувствам се победена, защото не получих отговори. Много от въпросите бяха стари, аз също зададох такъв, защото засега не съм получавала отговор на него, заяви Беновска.

Не чух нито един непознат отговор днес, освен изказване от страна на Лютви Местан, което беше подкрепено от Станишев с кисела физиономия, че са си били изгладили взаимоотношенията относно агитацията на майчиния език, каза Беновска.

Процедурата според журналистката днес е трябвало да бъде различна – и те прави, и ние прави. Не трябваше да сме на кръгла маса, а да сме в пряк контакт и да осъществим диалог, от който бяхме лишени, защото имахме по 1 минута на журналист.

Днес чух от страна на Пламен Орешарски много точно управленско говорене, заяви Блъсков. Ако още малко намалят политическото говорене и обвинение на предишните управляващи, нещата ще си застанат на място, според журналиста.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 51| 6589 |11.02.2014 Борисов: Цветанов да си беше извадил поука от това, което направи със съдийската гилдия . 20| 5900 |26.11.2013 П. Блъсков: Операцията "Чисти ръце" у нас е като чалгата . 78| 6527 |02.11.2013 Петьо Блъсков: Протестиращите да стиснат парламента за гушата! . 16| 5685 |19.06.2013 Петьо Блъсков: Трябва нова конституция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads