Реклама / Ads
27| 27343 |19.05.2019 ГЛАСЪТ

Близък, по-близък, най-близък до Цветан Василев. Хигиенистът Иван Гешев

.
Иван Гешев Източник: БГНЕС
Заместник-главният прокурор Иван Гешев пред „Капитал“: ”Не чета сайта ”Фрог” по хигиенни съображения, но виждам, че вие го четете. Препоръчвам, в случай че го четете, да направите линк от вашия сайт към съответното издание.
 

Втората причина, по която не чета това издание, е, че то е свързано с Цветан Василев, който се укрива в Сърбия и тази връзка е коментирана по делото КТБ от свидетели.
Не се учудвам на нищо, което може да се публикува в този сайт, включително и че майка ми е човекоядец. Явно във вашето издание („Капитал“) сте се притеснили да публикувате това нещо, за което ми звънят от известно време и от други медии, и затова сте изчакали да излезе в друг тип медия, на която да се позовете."

 

Оставяме без внимание назидателното отношение към колегите, то е характерно за Гешев, когато не разговаря с медии от кръга на Делян Пеевски.

 

Ще се фокусираме върху "хигиениста" Гешев, защото нещата там все повече сочат към Юнг и Фройд.

 

Дялът на КТБ сред десетте основни рекламодатели в общите брутни приходи на “Монитор” преди фалирането на банката е 46%, “Телеграф”- 43%, “Политика” - 39% в периода януари-април 2010 г. За сведение на Гешев, това са все медии на Делян Пеевски, които той често дарява с мъдростите се, а и те му отвръщат с любов.

От март 2009 г. до април 2010 г. “Монитор” получава обща сума от 2 033 346 лева; “Телеграф” - 1 526 333 лева; “Политика” - 240 002 лева; общо за периода - 3 799 681 лева. Все от лошия Василев.

 

В писмо на банката до вицепремиера и финансов министър по онова време Симеон Дянков от 21.09.2010 г. се посочва, че на “Нова българска медийна група холдинг” на майката на Пеевски Ирена Кръстева - са предоставени 6 кредита, както следва: 4 000 000 евро; 700 000 лева; 1 050 000 лева; 945 000 лева; 15 670 000 лева; 500 000 евро.

 

Припомняме на г-н Гешев, че облажилите се с милиони издания, публикуваха десетки материали срещу КТБ, от които последва паника сред вложителите, прокурорско-полицейски акции, специален надзор от БНБ и съответно фалит. 

 

През фирмите “БГ корпорейшън” до “Преса” и “Тема”, близки до КТБ, стигат 2 500 000 лева; от “Сейга Консулт” до “24 часа” и “Труд” - 6 500 000 евро; от “Булит 2007” до “Стандарт”, “Марица”, “Шоу”, “Блиц” - 6 400 000 евро (проучването е на Антикорупционния фонд, финансиран от фондация „Америка за България“). В тези медии, финансирани щедро от фирми, близки до КТБ и Цветан Василев прокурор Гешев охотно се изявява. В „24 часа“, например прави съкровено признание, че е сбъднал мечтата си и вече имал библиотека в дома си. На четирийсет и няколко години – и вече библиотека. Невероятно! Но това е друга тема.

 

Фрог нюз не е получил и една стотинка от КТБ или фирми, свързани с банката и Цветан Василев. Просто сайтът от фалита на КТБ насам се опитва да стигне до истината за случилия се погром. Защото това засяга хиляди хора.

 

Е, г-н Гешев, излиза, че сте супер приятел, с билите, най-близко да Цветан Василев медии, но не понасяте нашата, която търси истината за случилото се с КТБ. На дисоциативно разстройство на идентичността намирисва...

 

Според „съображенията“ на Гешев спрямо Фрог нюз, излиза, че той неглижира и разследванията в САЩ по закона „Магнитски“ и закона РИКО, защото те също са свързани с Цветан Василев. Със сигурност обаче американските разследващи се интересуват от Гешев.

 

Някои колеги също писаха „близкият до Цветан Василев сайт…“. Не го преживяваме, но се питаме да не би причината да е, защото са много близки до Иво Прокопиев, който има несъвпадения по различни въпроси с Василев? И други ни цитират с този етикет, а самите те са много, много свързани и финансирани с американското правителство, а в един период и с ЦРУ. Атикорупционен фонд пък е изцяло на издръжка на „Америка за България“, но дава квалификации за другите…

 

Медиите, зад които явно и не толкова явно стоят олигарси, фирми и банки, също ли трябва да бъдат споменавани в пакет? Това някаква надпревара кой е по-голям борец за демокрация, по-праведен и по-независим ли е? Във Фрог нюз работят хора, които правят всичко по силите си да разследват и предоставят на читателите не просто факти и свидетелства от всекидневието ни, но и да изваждат старателно прикривани тайни на задкулисието. Не е феърплей тези хора да бъдат пришивани към когото й да било.

 

Колкото до Гешев, хората очакват от него обяснение за разкритите връзки с фирми на главния свидетел по делото „Иванчева“ Александър Ваклин. Той обаче отказва, защото било „личен въпрос“. Грешен отговор, защото става дума за очевиден конфликт на интереси, а ако отидем и по-далеч, до съмнения за разчистване на сметки – заради големи интереси.  В много други страни след подобни разкрития се подават оставки на мига.

 

Много е елементарно: прокурорът Гешев се опитва да внуши, че нашите разкрития (и на колегите от "Дневник" и "Капитал") не заслужават внимание, защото, видите ли, сайтът бил "близо" до Василев. Сякаш компрометиращите факти за скриваните връзки на Гешев с Ваклин, чрез жената с която живее прокурорът, имат нещо общо с някой друг, освен с него самия. Толкова е примитивно, че няма да му се вържат дори подчинените му и обслужващите го медии.

 

Генералният прокурор на Русия Юрий Чайка, близък приятел и пример за нашата прокуратура е казал: "Най-важното в едно разследване е да не стигнем до самите нас…“. Очевидно Иван Гешев спазва стриктно този бащински съвет. Налага се медии да вадят горещите картофи, поемайки всички гадни последствия.

 

Фрог нюз

 

П.П. Гешев нямало да се учуди, ако напишем, че майка му е човекоядец. Подобна глупост не се нуждае от коментар. Но някой друг е, защото съсипва живота на хора, семейства и техни близки с неадекватни и фалшиви обвинения, възползвайки се от безпрецедентните правомощия на прокуратурата в момента.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 119322 |16.05.2019 Само във Фрог: Жената до Гешев е съдружник с ортака на Ваклин . 31| 32895 |14.05.2019 Ще последва ли някой примера на младотурците, преди Пеевски да съсипе и ДПС? . 3| 7936 |11.05.2019 Дядо Вазов за 11 май – Големият ден . 10| 25993 |10.05.2019 Предсказанието на Ванга за подводницата ”Курск” има връзка с Порожанов и Домусчиев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads