Реклама / Ads
3| 5562 |17.04.2019 НОВИНИ

Близки на арестувани по показания на Бисер Лазов искат Борисов и МВР да се намесят

.
Младен Маринов и Бойко Борисов
Близките на петима задържани в ареста от януари разпространиха до медиите отворено писмо, адресирано до премиера Бойко Борисов и министъра на вътрешните работи Младен Маринов. В него те настояват министър-председателя и вътрешния му министъра да вземат отношение по бавената вече 4 месеца експертиза възложена на научно-изследователският институт по криминалистика.
 

Писмото е подписано от 40 души, сред които са съпруги, родители, братя, сестри и децата на задържаните мъже.

 

Припомняме, че в началото на януари в ареста се озоваха финансовия директор на „Дунарит“ Никола Киров, шофьор от завода Венцислав Тодоров,  Иван Стойков, който е управител на фирма и още два души, които са работели някога за банкера Цветан Василев – Васил Шуманов и Красимир Зарев. Повдигнатите им обвинения са за пране на пари, а показанията срещу тях са главно от основния свидетел по „Делото КТБ“ Бисер Лазов и приближената му касиерка Юлия Илиева.

 

В писмото си до Борисов, роднините им пишат, че още в края на март са се обърнали към него с апел за справедливост, но отговора който са получили е, че „Министерски съвет не упражнява контрол върху съдебните и прокурорските органи.“ В сегашното си писмо близките на арестантите пишат, че молбата им не е за контрол над тези органи, а във връзка с подчинените на министър-председателя структури в изпълнителната власт, каквато се явява Научноизследователския институт по криминалистика към МВР. От института се очаква вече няколко месеца да изготви възложената му от Специализираната прокуратура съдебно – почеркова графическа и техническа експертиза.

 

Всички подписали писмото до Борисов са уверени, че близките им ще бъдат оневинени след резултата от тази експертиза и ще стане ясно, че прокуратурата е подведена от Илиева и Лазов, които твърдят, че са раздали през 2013 г. сума от над 2 400 000 лв. на петимата, за което представят ордери, които се оспорват и са обект на въпросната експертиза, защото бланките са от 1998 г., а сумите в не деноминирани лева.

 

Само преди седмица две от съпругите на задържаните разказаха в предаването „Честно казано с Люба Кулезич“ подробности за репресията, която понасят задържаните в ареста, които се оказаха повече от петима.

 

Ето и текста на отвореното писмо:


.



 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 6250 |16.04.2019 Забраниха на Иванчева и Петрова да взмат шампоан от близките си . 13| 7564 |10.04.2019 Адв. Марковски: По делото ”Иванчева” има изтръгване на показания . 28| 32517 |09.04.2019 Пълен обрат по делото ”Иванчева”, Дюлгеров се отказа от показанията си . 6| 4538 |02.04.2019 БСП: Близки фирми до правителството заграбват на хората земите в Дивотино

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads