Реклама / Ads
10| 7622 |29.05.2014 НОВИНИ

Близките на банкерката Павлинка Йовчева поискаха 300 000 лв. кръвнина от убиеца й

.
Любомир Симеонов Източник: Булфото
Бизките на убитата банкерка Павлинка Йовчева от Любомир Симеонов поискаха 300 хил. лв. кръвнина. Съпругът Йовчо, синът Злати и дъщерята Кремена депозираха искове от по 100 000 лв. на първото заседание по делото, тръгнало в Бургаския окръжен съд. Процесът, както се очакваше започне по общия ред, а не по съкратената процедура с признаване на вината на Любомир Симеонов. Той влезе в съдебна зала с чанта доказателства - за кредитната му история и за сигналите, които е писал до институции преди убийството.
 

 

„Искаме истината да излезе наяве, моята съпруга не е направила нищо нередно. Не е изнудвала никой. Приказките на един убиец не са доказателство“, каза съпругът Йовчев пред журналисти. „Този човек (Любомир Симеонов) говори пълни глупости.

 

Майка ми е жертва на човек...който не човек“, заяви синът Злати, който десет месеца след убийството, продължава да ходи с черно и трудно преживява смъртта на майка си. Семейството е ангажирало един от най-популярните бургаски адвокати Росен Кожухаров.

Напрежението в кулоарите на съда повишиха близките на Любомир Симеонов, които дойдоха с плакати, искащи амнистия за билкаря и настояха да има съд за „изнудвачите“, които според тях са били служителите на „Уникредит Булбанк“.

„Не всеки може да издържи да се гаврят с живота му. Вярвам абсолютно на Любомир, не подкрепям това, което се е случило, но той бе поставен в такива условия, за да се стигне до тази ситуация. Любомир не харесва това, което се случи. Явно човек влиза в една схема, от която не може да излезе“, каза пред „Флагман” съпругата на Любомир Соня Симеонова.

 

Тя се изправи очи в очи с един от банковите шефове на „УниКредит Булбанк“ в коридорите на съда днес. Докато Катерина Кирилова, директор на дирекция „Маркетинг“, говореше пред национаналните телевизии за позицията на банката относно неотпуснатия кредит за Любомир Симеонов, съпругата Соня, която току-що излизаше от съдебна зала, се заслуша в думите й, след което я репликира, уж съвсем тихо.

Първоначално Катерина Кирилова изобщо не знаеше, че това е жената на Любомир Симеонов, но очевидно не успя да си сдържи нервите и започна менторски да говори затова колко е добра нейната банка и защо не можело да се отпусне кредит на Любомир Симеонов. „Не сте компетентна, госпожо, въобще не разбирате за какво ви говоря“, назидателно казваше Кирилова. После направи дълъг монолог за практиката на "УниКредит Булбанк" при приемането на жалби срещу служители. По думите й независима комисия ги разглеждала и се произнасяла. „Друг е въпросът дали клиентът е бил достатъчно, не искам да използвам силни думи – интелигентен, за да приеме тези доводи“, допълни тя. „Не знам дали сте виждали в правата на гражданите, че са длъжни да получават кредити“, каза още, смятайки че това е много силен довод в нейна полза.

Щом разбра, че говори със съпругата Соня, Катерина Кирилова мигом я атакува с подмятането, че Любомир Симеонов не е бил сам на срещата за отпускане на кредита. „Само искам да ви кажа, че на тази среща в банката той беше със служител от фирмата си. Това не го споменах в съда. На тази среща той каза, че част от средствата на дружеството са отклонени, за да се плаща обучението на този човек“, каза Кирилова и на всички стана ясно, че в конкретния случай има предвид жена, която е била нещо повече от подчинена на Любомир Симеонов. За него до този момент се знаеше, че е живеел сам в Сунгурларе, докато съпругата му Соня е била в София.


Катерина Кирилова си изпусна още веднъж нервите и бе на път да влезе в словесен спор с друг близък на Любомир Симеонов. Това се случи пред очите на репортер на Флагман.бг. в кулоарите на съда, когато призоваха свидетелите. Поводът стана жлъчен коментар на Кирилова по адрес на Любомир Симеонов. Той бе чут от близка на билкаря и двете жени си размениха няколко остри реплики и само бързата намеса на съдебната охрана предотврати разрастването на конфликта.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 7007 |27.05.2014 Фотографка издъхна на бал, близките й обвиняват Спешна помощ . 0| 4667 |22.05.2014 Близките на починал миньор осъдиха мина "Ораново" за 250 000 лв. . 1| 5165 |19.05.2014 Близките на Валя разпознаха дрехите й, но правят и ДНК експертиза . 23| 6758 |02.03.2014 Убиецът на банкерката Л.Симеонов: Нямам право да отнемам живот, но се случи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads