Реклама / Ads
1| 3900 |15.10.2018 НОВИНИ

Близките на починалия Адриан: Държавата нагло и безочливо ни лъже

.
Близките на Адриан
Близките на 29-годишния Адриан Петков, който почина, докато чакаше за белодробна трансплантация, ще водят битка и за съдбата на останалите 16 души, които чакат за трансплантация на бял дроб.
 

Семейството на младия мъж заяви, че са били „нагло и безочливо излъгани от държавата”. Решени са също доведат битката докрай в Европейския съд по човешките права.

 

„Обещал съм на брат ми, че останалите, които чакат трансплантация, няма да минат по същия път, по който мина той. Ще създадем кауза, с която да защитаваме правата на тези хора, защото вярваме, че всеки има правото да се излекува и да живее”, подчерта братът на Адриан – Алберт Петков.

„8 месеца ни лъгаха по най-грозния начин и чакаха брат ми да си замине. Спасение в България няма, нито за младите, нито за тези, които са болни”, категоричен беше братът на Адриан.

 

Близките допълниха, че са били лъгани, че има договор с Евротрансплант, а преди седмица са разбрали, че всъщност  такъв не съществува.

 

„Първата лъжа беше, че Адриан трябваше да бъде изпратен във Виена, след което трябваше да отиде във Франция, после за Германия, за Италия”, посочи Анжела Цветанова, майка на младия мъж.

 

„Накрая вчера избрахме на брат ми италиански ковчег. Той не замина за нито една от държавите, за които ни лъжеха, за нито една от държавите, за които нямаше шанс да замине реално, защото нямаме договор. Нарушиха най-голямото ни право – да може да се излекуваме в чужбина, след като няма решение за нас в България”, допълни братът по БТВ.

 

След твърденията на здравното министерство, че е направено всичко възможно за Адриан, близките на младия мъж са категорични, че от ведомството не са направили абсолютно нищо през последните 8 месеца. „448 часа имаше г-н Ананиев да отвори писмото и да му върне отговор”, каза братът на Адриан.

 

По думите му проблемите не са в липсата на донорство. „Само преди месец присъствахме на конференцията на Марияна Симеонова при напускането на агенцията по трансплантации. Там твърдо убеждаваше как имаме договор с Евротрансплант и имаме донори”, посочи той.   

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4316 |04.10.2018 Близките на загиналата жена край Плевен: Патрулка също е виновна за смъртта й . 0| 4014 |04.10.2018 Близките на детето, блъснато от джип, твърдят, че шофьорът е купил свободата си . 5| 3660 |13.09.2018 Близките на жертвите край Своге получават по 1000 лв. . 1| 3893 |31.07.2018 Бащата на Петър: Близките на болните деца се превръщат в просяци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads