Реклама / Ads
2| 4906 |05.09.2019 НОВИНИ

Близките на убитото дете от Сотиря дадоха подписка на Корнелия Нинова

.
Бабата на детето
Близките на убитата 7-годишна Кристин Георгиева от село Сотиря днес предадоха на лидера на БСП Корнелия Нинова подписката, в която настояват за законодателни промени, срещу извършителите на тежки престъпления срещу личността. Това стана в селото, където Нинова се срещна лично с бабата на убитото дете Милка Георгиева.
 

Очаква се на 18 септември пред сградата на Народното събрание да се проведе митинг-шествие в подкрепа на исканите в подписката промени за невъзможността при умишлени престъпления извършителите да се възползват от съкратеното съдебно следствие. 

 

Нинова, цитирана от БНР обясни, че е разяснила на близките на убитото дете и хората от селото внесените от ПГ на БСП текстове за промени в Наказателния кодекс, които гарантират най-тежките наказания на извършителите на подобен тип престъпления. Нинова обяви очакванията си за гласуването на промените: "Вярвам, че този закон ще бъде приет бързо и от всички партии. Призовавам всички да няма партии тук в този случай. Или сме хора и действаме бързо, или просто няма смисъл".

 

Милка Георгиева, баба на убитата 7-годишна Кристин, изрази надежда, че на 18-септември в София към шествието ще се присъединят политици от всички парламентарни сили: "Това, което искам и искат всички с нашата подписка, не трябва да бъдем разочаровани. Това трябва да има край, защото такива изверги не трябва да живеят".

 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова нарече отхвърлянето на ветото на президента Румен Радев на Закона за военното разузнаване като отхвърляне „на инат“. Тя обяви, че то е станало без аргументи, а БСП са подкрепили ветото, защото още при приемането на закона са били против. Коментарът лидерът на социалистите направи при посещението си в сливенското Сотиря.

 

Нинова обяви, че мнозинството в парламента винаги гласува против щом има вето на президента Румен Радев. Тя изрази съжаление, че не е воден смислен разговор по промените в Закона за военното разузнаване: "Като че ли поредното отхвърлено на инат вето на президента. Няма аргументи, няма разум, смислен разговор, какво се предлага и т.н. Гласува се автоматично против, щом е внесено вето от президента, и това е, за съжаление".

 

Миналия месец в село Сотиря бяха извършени две посегателства над деца – първото от тях завърши със смъртта на 7-годишната Кристин, а при второто бяха задържани двама мъже за блудство с малолетна.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4411 |01.09.2019 Версиите за пожара край дом ”Майка и дете” в Стара Загора са три . 0| 4547 |31.08.2019 Огнена стихия в Старозагорско: изгоря училище, евакуираха дом “Майка и дете” . 1| 4301 |31.08.2019 Повдигнаха обвинения на двамата задържани за блудството с дете в Сотиря . 6| 4552 |31.08.2019 Гавра с друго 7-годишно дете в село Сотиря

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads