Реклама / Ads
0| 9045 |26.06.2015 НОВИНИ

Близнашки: Пеевски да си гледа бизнеса и да остави политиката

.
Георги Близнашки
Георги Близнашки ще приеме предложението да съветва ДПС за промяна на Конституцията. Аз съм дал дума, каза по БТВ той.
 
Обадил му се Четин Казак, с когото се познавали отдавна; припомнили си критиките на ДПС към Близнашки при неговото управление и дори се посмели на това. В името на Конституцията приемам да бъда съветник, настоя Близнашки.

В никакъв случай не ставало дума за политически ангажимент. А критиките му от преди към ДПС си оставали, без това да означава, че конфронтацията трябва да е постоянна. Не бива да се хващаме за думите, те отлитат. Важното е да пазим Конституцията от поругаване, което е на път да се случи, каза професорът.

Близнашки не изключва среща и кафе с лидера на ДПС Лютви Местан. Защо Бойко Борисов да се окаже по-гъвкав политик от Георги Близнашки, попита той. Среща обаче досега не е имало, но Близнашки щял да каже на Местан, че бърка в оценките си.

Където е Христо Иванов, обикновено Радан Кънев се влачи след него, каза още Г. Близнашки. Христо Иванов е творение на действащия президент г-н Росен Плевнелиев. Той ми го предложи, аз изразих своите резерви, че е неизвестен, но той настоя да му се даде шанс като на млад човек. Още в началото Близнашки попитал правосъдния министър Христо Иванов с каква основна идея ще започне съдебната реформа. Иванов се обявил за избор на главния прокурор от Народното събрание. Близнашки му казал: „Забрави. Това няма да стане!"

Аз не съм костовист и никога няма да стана, добави той. Ако сринат тази Конституция, следващата конституция на България няма да бъде демократична, смята професорът по конституционно право.

Участвал съм в протестите срещу назначението на Пеевски за шеф на ДАНС. Радвам се, че успяхме. Не се познавам с Пеевски, не съм говорил с него. Нека Пеевски да си гледа бизнеса и да не се бърка в политиката. Това бих казал, коментира още Близнашки. Според него нападките, че бил се продал не били вeрни. Не съм искал пари от ДПС и няма да искам. Много други са го правили, но не и аз, категоричен е бившият служебен премиер.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4600 |25.06.2015 Тодоров: Познавам се с Пеевски, не съм му бил шеф . 0| 4933 |22.06.2015 Близнашки: Имам дълга биография, не съм ченге, доносник, крадец! . 0| 8885 |21.06.2015 Съдът принуди ВСС да даде информация за следователя Пеевски . 0| 4589 |21.06.2015 Бат Сали: Пеевски и ДПС са спасители на циганския етнос

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads