Реклама / Ads
7| 4867 |16.11.2008 НОВИНИ

Г. Близнашки: Самочувствието на Овчаров идва от финансовите му ресурси

.
Пребиваването на едни или същи фигури на едни и същи постове трябвало да е за определен период от време, докато съответният човек направи най-доброто, на което е способен, смята депутатът.
 

 

Не съм изненадан от резултатите при гласуването за избор на Румен Овчаров, но беше въпрос на политически и морален дълг да се намеся в тази ситуация, защото очевидно се нарушават демократичните традиции, обяви по БНР депутатът от Коалиция за България и член на Висшия съвет на БСП Георги Близнашки. Според него пребиваването на едни или същи фигури на едни и същи постове трябва да бъде за определен период от време, докато съответният човек направи най-доброто, на което е способен. След това трябвало да се оттегли, особено пък, ако не се стига до очакваните резултати. Близнашки обяви, че упорството на Румен Овчаров имало своето обяснение, но било неприемливо с оглед изискванията на съвременната демокрация. Той предупреди, че на предстоящия конгрес на БСП ще се бори за въвеждане на мандатност.

Премиерът Станишев пък бил длъжник на обществото заради отстраняването на Румен Овчаров от поста министър на икономиката и енергетиката, защото не били огласени недоказаните обвинения срещу преизбрания лидер на БСП-София. Подобни решения не се вземали въз основа на слухове, още повече, че слуховете били за  десетки милиони, според Близнашки. Той добави още, че самочувствието на Овчаров идвало от финансовите му ресурси. Оттам била и възможността му здраво да се окопае в софийската организация при до болка позната технология на властта: ангажиране на авторитетни фигури в различни схеми; участие в различни бордове на общински фирми; предлагане на съответни постове, свързани с материални облаги. 

Frognews.bg напомня, че Румен Овчаров беше преизбран за председател на столичната организация на БСП на 11-ата отчетно-изборната конференция вчера. Той беше избран със 132 срещу 54 гласа за Янаки Стоилов.

В новия Градски съвет на партията, освен председателя Румен Овчаров, влизат Красимир Премянов, Антон Кутев, Жельо Бойчев, Илияна Йотова, Тодор Модев, Александър Перперлиев, Румен Георгиев, Янаки Стоилов, Димитър Кунов. Кандидатурата на Овчаров бе подкрепена от всички столични райони с изключение на район “Витоша“, откъдето беше издигнат Янаки Стоилов.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4513 |14.11.2008 Р. Овчаров не изключи никаква коалиция след изборите . 32| 4981 |11.11.2008 Р. Овчаров: Б. Борисов е "паднал ангел" . 10| 5171 |29.09.2008 Р. Овчаров: Време е ДАНС да се изчисти от старите стереотипи . 21| 5007 |01.08.2008 Сергей Станишев се загрижи и за самочувствието на пенсионерите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads