Реклама / Ads
7| 4480 |05.10.2014 НОВИНИ

Близнашки: Трябва ни силно правителство за тежки реформи

.
Министър-председателят проф. Георги Близнашки Източник: Булфото
В стъпването ми на власт, като служебен премиер, изминаха точно два месеца. През това време ни беше напомняно нееднократно каква е нашата мисия, а именно – да създадем прозрачни парламентарни избори. Всички си давате сметка, че усилията, които положихме през тези два месеца, дават резултат.
 
Това каза пред журналисти проф. Георги Близнашки, служебен министър-председател, след като упражни правото си на глас. Той коментира, че парламентарните партии са се опитали да проведат честна предизборна кампания. Премиерът Георги Близнашки изрази надежда днешният ден да се окаже добър за българската демокрация.

„В днешния ден всички изборни секции отвориха навреме, нещата протичат нормално. Искам да призова всички български граждани да излязат и да гласуват. В днешния ден българските граждани имат думата. Всички си даваме сметка, че се натрупаха твърде много проблеми и ще се наложат доста спешни и тежки реформи. За тази цел трябва да имаме легитимен резултат на изборите, в крайна сметка да бъдем излъчено едно силно политическо правителство. Нека си пожелаем през следващите няколко дни да се отиде към създаване на това правителство, толкова чакано и бленувано през последната една година”, коментира още проф. Георги Близнашки.

„Във всички мои изявления през последния месец съм бил пределно ясен, не може страната да се управлява повече от служебни или експертни правителства – трябва да има политическо правителство – правителство, с което се ангажират основните политически сили, които са спечелили изборите. Не знам каква ще бъде формулата, всичко това зависи от резултатите на изборите, но е нужно политическо правителство, защото реформите са изключително тежки. Служебното правителство изпълни своята мисия. Ние ще продължим да управляваме, докато се излъчи политическо правителство. Няма да преустановим нашата дейност. Има неща, които сме започнали и трябва да бъдат довършени. Надявам се, че политическо правителство ще бъде сформирано във възможно най-кратки срокове.”
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4413 |01.10.2014 Близнашки: Поскъпването на тока е неизбежно . 10| 4829 |30.09.2014 Близнашки: Подкрепяме санкции срещу Русия, но не и влошаване на двустранните отношения . 41| 5409 |28.09.2014 Близнашки: Не може на всяко нещо да се тръгва с протести . 12| 5222 |27.09.2014 Лиляна Павлова: Трябва да се възползваме максимално от европейските средства

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads