Реклама / Ads
8| 4683 |12.09.2011 НОВИНИ

Блокираните туристи догодина безплатно на море у нас

.
полетът им още е мираж Източник: източник
Хотелиерите по морето обмислят да компенсират блокираните руски и финландски туристи с безплатно море догодина.
 

 

 

 

Блокираните на летищата във Варна и Бурас руски и финландски туристи догодина да почиват безплатно у нас през юни.

Идеята е на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, като решение за това ще се вземе на 27 септември, когато е насрочено заседание на Управителен съвет на сдружението. В момента се събира информация от цялата страна за възможните пакети, които могат да бъдат предложени.
     

   Според председателя на сдружението Благой Рагин така ще „се измие срамът" и ще се даде сигнал към туристите, че туристическият бранш е съпричастен към неволите им. По думите му "руснаците не са злопаметни", но трябва да се положат усилия за излизане от ситуацията по благоприятен начин. Хотелиерската организация ще потърси контакт с руския изпращащ туроператор, с който вече да се обсъдят конкретните мерки за компенсиране на блокираните туристи.
  

Проблемът с руските туристи, които прекараха три дни на летището в Бургас в очакване на полет към дома, все още не е решен окончателно. Вчера националният превозвач обеща, че ще ги върне по домовете им, независимо от финансовия конфликт между България Ер и туроператора "Алма Тур".

Вчера "България Ер" обяви, че възобновява полетите си към Русия и Прибалтийските републики с туристите  на "Алма Тур Флай", въпреки неуредените отношенията с туроператора. До вчера, по данни на туроператора, около 400 туристи, сред които и 170 финландци, не са могли да излетят.

Прокуратурата и Комисията за защита на потребителите проверяват действията на туроператора. От Министерството на транспорта очакват резултатите от проверките да бъдат готови до дни, след което ще бъде взето решение как ще се процедира с компанията.

Ако няма разбирателство, на „Алма тур" ще бъдат наложени санкции, заяви по НТВ заместник - министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов. Проверката се извършва върху фирмата „Алма Флай", на която „България Ер" извършва само транспорта. Проблемът с руските туристи, които прекараха три дни на летището в Бургас в очакване на полет към дома, все още не е решен окончателно. Вчера националният превозвач обеща, че ще ги върне по домовете им, независимо от финансовия конфликт между България Ер и туроператора "Алма Тур".

frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5139 |12.09.2011 Резил: 400 туристи още са блокирани в България . 19| 4885 |11.09.2011 Сагата с руските туристи в Бургас продължава . 58| 6315 |10.09.2011 Война в туризма! Борисов изпрати самолет за бедстващи туристи . 22| 4729 |08.09.2011 Решават за по-високи пенсии и заплати догодина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads